Rae vallavolikogu valis esimeheks Agu Laiuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harjumaa Rae valla vapp.
Harjumaa Rae valla vapp. Foto: Rae vald

Harjumaa Rae vallavolikogu valis täna 13 poolthäälega esimeheks IRLi kuuluva Agu Laiuse.

Opositsiooniline Keskerakond esitas omalt poolt volikogu esimehe kandidaadiks endise vallavanema Raivo Uukkivi, kes kogus seitse häält.

Volikogu kinnitas ka esimehele hüvitise, mille suurus on 10 000 krooni kuus, seda on kolmandiku võrra vähem kui sai eelmine volikogu esimees.

Agu Laiuse sõnul on volikogu järgmiseks suureks ülesandeks valla eelarve vastu võtmine. «Eks nüüd algabki tõsine töö eelarve kallal nii komisjonides kui vallavalitsuses ja loodame eelarve veebruaris vastu võtta,» ütles Laius BNSile.

Laiuse sõnul saab tegemist olema säästueelarvega ning arvestada tuleb ligikaudu seitsme miljoni krooni võrra väiksemate tuludega kui vanas eelarves. Sellest lähtuvalt on juba lisaks volikogu esimehe hüvitise vähendamisele kärbitud ka vallavanema ja abivallavanemate palku.

Möödunud nädalal avaldas Rae vallavolikogu umbusaldust keskerakondlasest vallajuhile Raivo Uukkivile ja valis uueks vallavanemaks reformierakondlase Veigo Gutmanni, kes oli seni töötanud volikogu esimehena.

Võimuvahetust põhjendas Gutmann eelarveküsimustes tekkinud erimeelsustega.

Võimuvahetusega lagunenud Keskerakonna ja Reformierakonna koalitsioon oli Rae vallas võimul viimased neli aastat. 18. oktoobri kohalike valimiste järel koostööd uuendanud parteid said valimistel volikogus kumbki kaheksa mandaati.

Uuel võimuliidul, kuhu kuulub peale Reformierakonna ka viie volinikuga esindatud Isamaa ja Res Publica Liit, on vallavolikogus 13 kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles