Sotsiaalsete töökohtade hulka kuuluvad nüüd ka pargivahid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pargivaht.
Pargivaht. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinn laiendab oluliselt sotsiaalsete töökohtade ringi - tänavu saavad tööd näiteks hooldustöötajad, abikasvatajad ja pargivahid, kirjutab ajaleht Pealinn.


«Kuna sotsiaalsete töökohtade loomine on algusest peale väga hästi läinud, otsustasime töötuks jäänud inimeste võimalusi laiendada,» sõnab abilinnapea Eha Võrk. «Mõne aja pärast alustavad pargi- ja kalmistuvahid, heakorratöötajad ning puuetega inimeste aitajad. Kindlasti pakume edaspidigi võimalust neile, kes soovivad saada tööd linnatranspordi puhastajate ja reisisaatjatena.»



Neli aastat kaugsõiduautojuht olnud, nüüd linnas sadade temasuguste seas lumekoristuse vallas abitöid tegev Hillar Allas ütles, et tema tahaks küll mõnele sellisele sotsiaalsele töökohale minna. «Muidugi ma kandideeriksin.»



Eri linnaasutustelt on linnavalitsusele laekunud taotlusi ligi 30 sotsiaalsele töökohale. Kristiine linnaosa on soovinud seitset, Põhja-Tallinn nelja. Puuetega laste ja noorte keskus Juks ning samasugune keskus Käo soovivad endale abiks kokku kuut tublit töötajat.



 Päevakeskuse Käo direktor Merike Melsas ütles, et nemad loodavad saada omale abiks selliseid inimesi, kes aitavad ratastoolis lapsi. «Me vajaksime väga lisatööjõudu, kasvatajatel on lapsi raske tõsta,» mainis ta. «Abijõud annaks kasvatajale võimaluse tegelda samal ajal, kui näiteks sotsiaalne töötaja aitab last tualetti, teiste hoolealustega.»



Põhja-Tallinna linnaosa vanema Karin Tammemägi sõnul soovivad nemad nelja koduhooldustöötaja assistendikohta ja kaht sotsiaalkeskuse abikasvatajat. Hooldustöötaja assistendid võiks hooldustöötajaid abistada, kas aga asi piirdub ainult koristamise ja poes käimisega või lisandub veel midagi, sõltub juba isikust.



Abikasvatajad hakkaksid tõenäoliselt tegelema algklasside lastega, näiteks abistaksid neid koduülesannete tegemisel. Aga siingi oleneb palju inimeste ettevalmistusest. Tammemägi nimetas sotsiaalseid töökohti nende jaoks oluliseks, kuna tegu on valdkondadega, kus praegu on töötajaid vähevõitu ja nende koormus suur.



Tänavu luuakse sotsiaalseid töökohti linna rahaga ka paljudes eraettevõtetes. Tänu sellele on saanud tööd näiteks parkimisautomaatide hooldajad, haljastustöölised, võlgade sissenõudjad, klienditeenindajad, liinioperaatorid jt.



Sotsiaalsete töökohtade loomiseks nii linna enda ettevõtetes kui ka eraettevõtetes on selleks aastaks kavandatud ligikaudu 70 miljonit krooni.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles