Asfaldiaukude lappimine tõi Andres Anveltile väärteomenetluse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna kandidaadid lappisid täna Kadriorus asfaldiauke, valimiseelne üritus lõppes väärteomenetluse algatamisega.


Sotsiaaldemokraadid eesotsas linnapeakandidaat Andres Anveltiga parandasid asfaldiauke Weizenbergi 20 maja ees. Kohal olid Jaak Juske, Indrek Saar, Lauri Laats, Karel Rüütli ning samuti sotside nimekirjas kandideeriv Rainer Vakra. Koht oli Anvelti sõnul valitud juhuslikult, sotsidel polevat mingit seost samas majas asuva inkassofirmaga.

«Autojuhtide iga-aastaseks nuhtluseks on saanud Tallinna teeaugud, mis tekitavad suurt materiaalset kahju ja kulutavad tallinlaste ning linna külaliste närve. Näitame, et suhteliselt lihtsate vahenditega on võimalik teid remontida nii, et nad oleksid pikemalt sõidukõlblikud. Kevadine totaalne teede lagunemine on tingitud paljuski sellest, et ohtlikke pragusid ja väiksemaid auke ei lapita õigel ajal ehk siis sügisel, vaid lööktöö korras. Teeremondi raha peab ratsionaalsemalt kasutama,» selgitas Anvelt.

Teeaugud pühiti lehtedest ja muust prahist puhtaks, raputati sinna spetsiaalselt selleks mõeldud parandussegu ning tasandati see masinaga ära. Kõnnitee äärest nihkus tööjärg rohkem tee keskele. Töö tegijatel olid küll seljas helkurvestid, kuid töömaa oli tähistamata.

«Ei saa niimoodi, et inimesed suvaliselt lähevad ja hakkavad trammiliiklust häirima ja üldse sõiduteel toimetama. Töötegemise koht peab olema korrektselt tähistatud,» ütles ürituse lõpuks kohale saabunud transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa.

Ta ootas kannatlikult, kuni poliitikud kombekohaselt lindi läbi lõikasid ning teatas siis Anveltile kui ürituse korraldajale väärteomenetluse alustamisest. Menetlus käib tema sõnul nii, et menetleja lepib poliitikuga kokku aja, millal too transpordiametisse seletust andma läheb.

See, et sotsidel polnud teetöödeks ka vastavat luba, Rüütelmaad ei häirinud, sest see olevat kommunaalameti valdkond, transpordiameti asi olevat hoolitseda liiklusohutuse eest, ka teetööde ajal.

Sotsiaaldemokraatlik erakond oli saanud küll avaliku ürituse loa Weizenbergi tänaval, kuid teetöödest polnud seal sõnagi. Ürituse eesmärk oli sõnastatud järgnevalt: tutvustada Sotsiaaldemokraatliku Erakonna seisukohti ning juhtida tähelepanu teede olukorrale.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles