Tallinn vabastas 630 represseeritut maamaksust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavalitsus.
Tallinna linnavalitsus. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna linnavalitsuse korraldustega on määratud maksuvabastus 630 represseeritule. Sellest tulenevalt väheneb maamaksulaekumistest eelarvesse planeeritud tulu 1,5 miljoni krooni võrra.


Vastavalt maamaksuseadusele ning Tallinna linnavolikogu kehtestatud maamaksuvabastuse taotlemise ja menetlemise korrale võib maamaksust vabastada okupatsioonirežiimide poolt represseeritud isiku, kelle kasutuses on Tallinna haldusterritooriumil asuv elamumaa sihtotstarbega maatükk või selle mõtteline osa.

Kuni 700 krooni ulatuses on maamaksust vabastatud 5318 riikliku pensionikindlustuse seaduse alusel pensioni saajat, millest tulenevalt väheneb maamaksulaekumistest planeeritud eelarvetulu 3,7 miljoni krooni võrra.

Vastavalt maamaksuseadusele ning Tallinna linnavolikogu määrusele võib kuni 700 krooni ulatuses maamaksust vabastada riikliku pensionikindlustuse seaduse alusel pensioni saaja, kelle kasutuses on Tallinna haldusterritooriumil asuv elamumaa sihtotstarbega maatükk või selle mõtteline osa, mis on suurem kui 200 ruutmeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles