Tallinna Ülikool meelitab õpilasi veerandi viimasel päeval koolist ära

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisseastumine Tallinna Ülikooli.
Sisseastumine Tallinna Ülikooli. Foto: Priit Simson

Erinevalt enamikust teistest kõrgkoolidest peab Tallinna Ülikool traditsiooni järgides avatud uste päeva kevadise kooliveerandi viimasel päeval.

Avatud uste päeva programm kestab homme kella 11-16. Päeva jooksul toimub erialade laat, kus tutvustakse nii bakalaureuse- kui ka magistriõppe erialasid. Infotundides saab üldist teavet nii bakalaureuseerialade kui ka ülikoolis õppimise kohta üldisemalt. Pärast infotunde toimuvad ekskursioonid ülikoolilinnakus.

Tallinna Ülikooli (TLÜ) suhtekorralduse osakonna juhataja Anneli Juul ütles, et tulevasi potentsiaalseid üliõpilasi nad seekord millegi erilisega ei peibuta ja ülikooli tutvustav üritud on üpris traditsiooniline. «Põhiline avatud uste päev on meil alati sügisel,» ütles ta.

Üliõpilasesindus tutvustab lahtiste uste päeval üliõpilaselu ning gümnasistidele mõeldud õppimisvõimalusi Õpilasakadeemias. Samuti on kohal karjääri- ja nõustamiskeskus, mille nõustajatelt on võimalik nõu küsida erialavaliku ja tulevase karjääri planeerimise kohta. Teavet saab ka välismaal õppimise ning üliõpilaselu kohta.

Traditsiooniline ka toimumise aeg - kevadise õppeveerandi viimane päev. «Koolivaheajal ei tahtnud teha, sest õpilased tahavad ka ju puhata,» selgitas Juul.

Kui eelmisel aastal oli TLÜ-l ja Tallinna Tehnikaülikoolil (TTÜ) avatud uste päeva toimumine kokku lepitud samale päevale, siis seekord sai kumbki alles hiljuti teada, millal teine oma tutvustavat üritust peab. «Mõistlik oleks võib-olla koostööd teha,» arutles Juul.

Juuli sõnul on TLÜ avatud uste päeva vastu olnud huvi alati piisavalt suur - umbes tuhatkond noort. TTÜ ja Tartu kõrgkoolide kombel eritransporti käima panna pole nad plaaninud.

Kui TTÜ pidas mullu avatud uste päeva samuti veerandi viimasel päeval, siis seekord toimub see koolivaheaja esimesel päeval. «TTÜ-l on Tallinnas partnerkoolideks umbes 12 kooli ja nende palve oli, et me ei teeks seda viimasel koolipäeval,» selgitas TTÜ üritusturunduse projektijuht Britta Gassmann. «Me ei taha tekitada koolides pahameelt.»

Samas märkis Gassmann siiski, et vajadusel lasevad eriti väiksemad koolid õpilasi ka tundidest ära, et nood saaksid ülikoolis tudeerimise võimalustega tutvuma tulla.

Tartu Ülikooli, Eesti Maaülikooli, Eesti Lennuakadeemia, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste, Tartu Tervishoiu Kõrgkooli, Tartu Kõrgema Kunstikooli ja TTÜ Tartu Kolledži ühine avatud uste päev toimub samuti koolivaheajal, kolmapäeval 24. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles