Lennukivrakk liigub aeglaselt kalda poole

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad jätkavad täna lennuki äratoomist Ülemiste järvelt, kuid töö edeneb väga aeglaselt.
Päästjad jätkavad täna lennuki äratoomist Ülemiste järvelt, kuid töö edeneb väga aeglaselt. Foto: Priit Simson

Mõni aeg tagasi alustati uuesti eile Ülemiste järve jääle hädamaandunud lennuki kaldale sikutamisega, kuid töö edeneb väga aeglaselt.


Vints pannakse iga natukese aja tagant seisma ja pingutatakse trosse. Lennukit liigutatakse väga ettevaatlikult, et trossid ülepingest ei katkeks.

Kõige suuremaks probleemiks pidi olema vigastatud telik. See olevat nii kõvast metallist, et ei paindu lennuki raskuse all kõveraks ning takistab oluliselt lennuki kaldale tõmbamist. Lennuki ühe tiiva alla pandi padi, mis tõstis selle ülespoole, et telik järve põhja ei takerduks.

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja sõnul asub lennuk järvekaldast küll 20 meetri kaugusel, kuid maastikuolud on sellised, et seda ei saa otse kaldale tõmmata.

Sellest kohast, kuhu lennuk täna öösel tõmmati, tuleb teda edasi tirida veel sadakond meetrit. Pealtnägijate kinnitusel on lennumasin viimase paari tunni jooksul liikunud võib-olla 20 meetri võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles