22 inimest nõuab Tallinnalt lõhutud auto eest hüvitist

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal esitati linnale tänavatel lõhutud autode eest 85 hüvitise taotlust, neist rahuldati aga vaid 25.
Möödunud aastal esitati linnale tänavatel lõhutud autode eest 85 hüvitise taotlust, neist rahuldati aga vaid 25. Foto: Sille Annuk.

Tallinna kommunaalametile on auklikel tänavatel lõhutud autode eest tänase seisuga laekunud 22 kompensatsioonitaotlust.

Liikleja Priit Varel õnnestus tabada autoga ühte löökauku südalinnas Lembitu tänaval ja veel nii õnnetult, et ühel küljel purunesid mõlemad rehvid - nii esimene kui tagumine, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Ma oma arust küll midagi valesti või halvasti ei teinud, siis ma kutsusin politsei, et õnnetus fikseerida, et pärast asja edasi ajada,» rääkis Vare. Ta lisas, et tee ääres oli ka aukudest hoiatav märk.

Vandeadvokaat ja liiklusspetsialist Indrek Sirk ütles, et ohust teavitavad märgid küll vähendavad tunduvalt teeomaniku vastutust, kuid hüvitamiskohustust hoiatusmärk täielikult ei kaota.

Möödunud aastal esitati linnale 85 hüvitise taotlust, neist rahuldati aga vaid 25 ning välja maksti 250 000 krooni.

Kommunaalameti juhataja Ain Valdmann ütles, et selliste juhtumite puhul on küsimus tõestuses ning ta soovitab kindlasti pöörduda politsei poole, kuna see on kindel argument.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles