Tallinna sotsiaalmaja alustab neljal korrusel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JAANUS PUTTING

Tuleval kuul Paljassaare teel avatav Tallinna sotsiaalmaja hakkab abivajajatele esialgu ulualust pakkuma vaid neljal korrusel, kuna linnal napib raha seitsmekorruselise hoone ülejäänud korruste lõplikuks väljaehitamiseks.

Linn ostis Paljassaare tee 37 asuva seitsmekorruselise ühiselamu spetsiaalselt sotsiaalmajaks 9,5 miljoni krooniga, hoone ümberehitustöödeks kulus 3,4 miljonit krooni. 1. oktoobril, kui ehitajad maja üle annavad, saavad elanikud sisse kolida 2., 3., 4. ja 5. korrusel valminud ruumidesse, ülejäänud korruste väljaehitamiseks jäi linnal raha puudu, öeldi Põhja-Tallinna linnaosa valitsusest.

Avataval neljal korrusel saavad ilmselt juba oktoobrikuus elukoha linna üksikvanurid, kes seni elasid lammutamisele või tagastamisele kuuluvates majades, märkis Põhja-Tallinna linnaosa sotsiaalnõunik Tiiu Berker.

Praegu veel pooleldi renoveeritud seitsmendal korrusel saavad vähemalt aastaks kodu täisikka jõudnud lastekodulapsed, esimene korrus jääb invaliidele ning administratsioonile. Ka pooleliolevad kuuenda korruse ruumid jäävad vanuritele.

Põhja-Tallinna linnaosa vanema asetäitja Enno Tähve ütles, et ümberehitustööd kallinesid seoses rangete tuletõrjenõuetega. Nüüd on sotsiaalmaja varustatud korraliku tuletõrjesignalisatsiooni, tulekindlate turvauste, avariivalgustuse ning muu tuleohutuseks vajalikuga.

Seegi tegi hoone ümberehituse kallimaks, et osas tubades, kus ei olnud kööki, tuli see teiste ruumide arvelt sisse ehitada. Köökide ehitamise tõttu muutus eluruumide hulk, sõnas Tähve. Seetõttu muutub tema kinnitusel ka linnaosa poolt sotsiaalmaja elanikeks plaanitud inimeste arv.

Invaliididele jääv sotsiaalmaja esimene korrus seab asevanema sõnul ehitajatele hoopis teised nõuded. «Esimest korrust pole ehitajad puudutanud,» tunnistas asevanem.

Linnaosa sotsiaalnõuniku Tiiu Berkeri kinnitusel oleks vaja täiendavalt 3,5 miljonit krooni, et esimesele korrusele loodav rehabilitatsioonikeskus kasvõi ratastoolis liikujatele sobivamaks muuta. Ukseavad tuleb laiemaks freesida, sest näiteks ratastooliga praegustest wc- ja vannitoaustest sisse ei mahu.

Kui maja valmis saab, leiab selles peavarju esimesel korrusel 20 invaliidi ning ülejäänud kuuel korrusel 192 inimest, ütles Berker. Linnaosa asevanem Tähve ei julgenud praegu veel öelda sotsiaalmaja lõplikku valmimisaega. Sotsiaalnõunik Berker oli pisut optimistlikum, arvates, et tuleva aasta septembris peaks 212 inimest sotsiaalmajas igal juhul elama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles