Vanemad ei poolda Reaalkooli algklasside kolimist Liivalaia gümnaasiumisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna reaalkool.
Tallinna reaalkool. Foto: Mihkel Maripuu

Eile toimunud koosolekul olid Tallinna reaalkooli lapsevanemad üksmeelselt selle poolt, et mitte kolida algklasse ajutiselt Liivalaia gümnaasiumisse, kuna soovitakse säilitada reaalkooli õpilaspere ühtsus ja terviklikkus.


Reaalkooli hoolekogu esimehe Sten Nugise sõnul on oht, et algklasside Liivalaia gümnaasiumisse kolimisega saab reaalkooli ühtsus kannatada.

«Kuna praegu ei ole meil ka selgust, kuidas kooli areng Estonia puiesteel edasi läheb, ei ole põhjust minna ühelt ajutiselt pinnalt teisele,» selgitas Nugis. «Jätaks selle segaduse ära.»

Ta lisas, et reaalkooli praeguse algklasside maja kohta ei ole keegi siiani ühtegi ettekirjutust teinud, mistõttu ei saa ka öelda, et õpilastel oleks seal halvad õpitingimused. Kui aga öeldakse, et tõesti on vaja seal midagi kohendada, siis hoolekogu on valmis koguma vajaliku rahasumma.

Nugise sõnul ei olevat ka Liivalaia gümnaasium eriti õnnelik selle üle, et reaalkooli lapsed tahetakse sinna paigutada. Nimelt said koolijuhid alles eelmisel nädalal teada, et nad tohivad oma gümnaasiumi edasi arendada ning seega on neil ka oma tulevikuplaanid.

«See tähendab, et kui kaks nädalat tagasi neil oligi veel ruumi üle, siis nüüd on kõik ruutmeerid juba kallid,» mainis Nugis.

Eilsel lastevanemate koosolekul viibinud kesklinnavanem Aini Härm kinnitas, et linnaosavalitsus ei ole reaalkooli lastevanemate soovile vastu. Samuti loodab Härm, et pärast detailplaneeringu kehtestamist saavad kooli ruumimured murtud.

Reaalkooli direktor Gunnar Polma nägemuse järgi on praegune algklasside hoone ajutine pind, et oodata detailplaneeringu kehtestamisega paremaid õpitingimusi. Kahjuks on planeeringu algatmine millegipärast veninud.

Esialgu oli reaalkooli detailplaneeringu algatamine tänavu veebruari lõpus linnavalitsuse istungi päevakavas, kuid kadus siis sealt ning märtsis selgus, et planeeringu algatamine on määramatuks ajaks edasi lükatud.

Linnavalitsuse seisukoht on, et esialgse plaani järgi soovis reaalkool rajada liiga suurt juurdeehitust, kus oleks peale algklasside õpiruumide ka ujula, võimla ning isegi maa-alune parkla. Praeguse äriplaani järgi on reaalkooli hoolekande selts oma plaane vähemaks tõmmanud ning piirduks ainult algkasside osa ja võimlaga.

Linnavalitsuse hinnangul on tekkinud vastuolu juurdeehituse äriplaani erinevate variantide vahel, mis ei andvat täit ülevaadet ja selgust detailplaneeringu algatamiseks. Pealegi on linnavalitsusel kurb kogemus reaalkooli kõrval asuva Inglise kolledži spordihoonega, mis on tekitanud rea probleeme. Kõik need asjaolud kokku ongi ilmselt põhjus, miks planeeringu algatamine venib.

Polma sõnul on kõne all olnud ka niisugune variant, et majutada algklassid vajadusel kooli peahoonesse. See tingib kindlasti ümberkorraldusi õppetöö korralduses, näiteks ka õhtupoolse vahetuse.

«Koolijuhina võin aga öelda, et reaalkool talitab ikka nii, milline on lastevanemate arvamus,» ütles Polma. «Pärast lastevanemate ühist otsust peaks aga hoolekogu kui kooli esindusorgan kindlasti pöörduma järelepärimisega linna poole, et selge vastus saada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles