Vanasadamas näeb Soome jäämurdjat

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäevast reedeni toimuvad Tallinnas transpordivõrgustiku TEN-T päevad, mille auks saabus Tallinna Vanasadamasse ka Soome jäämurdja Kontio.


TEN-T (Trans-European Transport Network) tähendab üleeuroopalist võrgustikku, kus omavahel on ühendatud maanteed, raudteed, lennuväljad ja siseveeteed. Konverentsist võtavad osa ligi 800 transpordijuhti Euroopa eri riikidest.

Kolmapäeval külastasid konverentsil osalejad eesotsas Euroopa Komisjoni asepresidendi Siim Kallase ja majandusminister Juhan Partsiga Kontiot. Jäämurdja suurus on Eesti mastaabis muljetavaldav. Laeva pikkus on 99, laius 24 ja süvis 7,5 meetrit.

TEN-T päevade raames avatakse ühtlasi Tallinna Vanasadamas näitus, mis annab ülevaate üleeuroopalistest transpordikoridoridest. Vaadata ja katsetada saab uuenduslikke sõiduvahendeid alates bussidest ja autodest ning lõpetades laevadega. Näitus on avatud kõigile huvilistele.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles