Galerii ja video: KGB muuseum on Viru hotellile toonud üleilmse kuulsuse

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Taiwani, Kuuba või Brasiilia telekanalid, Lonely Planet või BBC – Viru hotelli KGB muuseum on erakordselt populaarne meediaväljaannetes üle ilma.

 «Veel enne, kui 2011 jaanuaris alustasime, kuulutasime 2010 lõpus KGB muuseumi peatsest avamisest kultuuripealinna lehes, siis tegi Izvestija intervjuu,» meenutas Original Sokos Hotel Viru kommunikatsioonijuht Peep Ehasalu kuulsusrikka tee algust.

 Kultuuripealinna kavast algaski muuseumi ja Viru hotelli üleilmne tähelend.«Liialdamata võib öelda, et meie muuseum on kogu maailma meediast läbi käinud. Täitsa üllatuslikult olen avastanud mõne loo näiteks Kuuba, Brasiilia, Jaapani jt. riikide meediast, rääkimata Lonely Planetist või BBC-st,» rääkis Ehasalu. «Viru hotelli KGB muuseum on ainus omataoline hotellimuuseum kogu maailmas,» selgitas ta üleilmse meediahuvi põhjust. Muuseumi majandab hotell.

ENSV ajal asus Viru hotelli  23ndal korrusel KGB raadioruum, mille kaudu peeti ühendust Moskva peakorteri ja Skandinaavia residentide vahel.. Praegu samal korrusel asuvas muuseumis kuuleb lugusid turistide ja hotellitööjate jälgimise, KGB töökorralduse ja Viru hotelli kohta. Näha saab mitmeid põnevaid pealtkuulamisseadmeid ja nõukogudeaegseid töökabinette.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles