Jaan Poska mälestusmärk rajatakse Kadriorgu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Poska.
Jaan Poska. Foto: Toomas Huik

Linnavalitsus kinnitas Jaan Poska mälestusmärgi asukoha ning moodustas žürii mälestusmärgi ideekonkursi korraldamiseks, võistlustööde sisuliseks läbivaatamiseks, hindamiseks ja võitjate väljaselgitamiseks.


«Täna kinnitas linnavalitsus mälestusmärgi konkursi žürii koosseisu ja ka esialgse ajagraafiku mälestusmärgi konkursi korraldamiseks. Mälestusmärgi asukohaks on välja valitud Kadriorus Luigetiigi ja Poska tänava vahele jääva ala. Seal on üks väike platsike, kuhu on võimalik mälestusmärk rajada,» rääkis abilinnapea Taavi Aas linnavalitsuse pressikonverentsil.

«Žürii tegevus peaks olema lõppenud järgmise aasta 15. maiks. Siis, Tallinna päeval kuulutatakse välja konkursi võitja. Žüriisse on kaasatud linnavalitsuse ja –volikogu liikmed, kultuuriministeeriumi esindaja, Kadrioru pargi juhataja, Jaan Poska järeltulija Jaan Arder. Samuti, Kunstnike Liidu, Arhitektide Liidu ja Maastikuarhitektide Liidu esindajad. 2016. aasta jaanuariks peaks mälestusmärk olema rajatud,» lisas ta.

Väljapaistvale Eesti riigitegelasele ja esimesele eestlasest Tallinna linnavolikogu esimehele Jaan Poskale mälestusmärgi rajamine tehti linnavalitsusele ülesandeks linnavolikogu 24. jaanuari 2013 otsusega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles