Rahvustevaheline konflikt mänguväljakul: arveid klaaritakse omatehtud pommidega

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torusiiliga plahvatuse korraldamise õpetus on internetist kergesti leitav.
Torusiiliga plahvatuse korraldamise õpetus on internetist kergesti leitav. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Septembri algul kärgatas ühel Mustamäe lastemänguväljakul pauk – eesti lapsed viskasid venekeelsete eakaaslaste sekka kaks torupuhastusvahendi Torusiil baasil tehtud pommi, kirjutas MK Estonia.


Intsidendis kannatada saanud 12aastase Maksimi ema Jelena sõnul poleks ta tahtnud asja suure kella külge panna, kuid teda sundivat selleks politsei tegevusetus. Nendest lastest olevat hakatud Retke teel rääkima siis, kui nad lõid katki naabruses asuva lasteaia akna. Venekeelsed lapsevanemad olevat kordamööda õues korda pidanud, kuid see polevat alaealisi huligaane ohjeldanud, väitis ajaleht.

«Keegi täiskasvanutest proovis nendele lastele eesti keeles selgitada, et nad käituvad halvasti, kuid vastuseks kõlas vaid rõve sõim,» rääkis teise kannatada saanud poisi ema.

Nii juhtuski ühel päeval see, et kõigepealt tuli üks tüdruk vene poistele ütlema, et «te kõik surete». Veidi hiljem aga kihutasid kohale poisid tõukeratastel ja viskasid nende sekka Torusiilist tehtud «pommi». Kemikaali pudelis oli tekitatud ülerõhk, mille tõttu see pauguga lõhki läks ning ümberolijatele väiksemaid vigastusi tekitas.

Poiste vanematega rääkimine polevat ajalehe teatel mingit tulemust andnud. Politsei ei kavatsevat samuti midagi teha, sest alla 14aastaseid lapsi ei saa kriminaalvastutusele võtta. Küsimusega on tegelenud ka alaealiste asjade komisjon, kuid selle istungid on kinnised ja seal tehtavad otsused konfidentsiaalsed. Eesti seaduste järgi võib alla 14aastasele seaduserikkujale teha hoiatuse, saata ta psühholoogi juurde või määrata talle kuni kümme tundi ühiskondlikult kasulikku tööd.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles