Linnavalitsus veel lasteaiarühmade moodustamist ei luba

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikumisõpetuse tund Helika lasteaias.
Liikumisõpetuse tund Helika lasteaias. Foto: Margus Ansu / Postimees

Ehkki terviseamet ja sotsiaalminister andsid tervisekaitsenõuete tõttu puhkenud lasteaiatülis juba eelmisel nädalal järele, ei võta Tallinna linnavalitsus täna sügiseste lasteaiarühmade moodustamist veel arutlusele.

Kaks nädalat tagasi lasteaiarühmade komplekteerimise peatanud Tallinna linnavalitsuse tänases päevakorras rühmade moodustamise alustamiseks vajalikku määrust endiselt pole.

Haridusameti pressiesindaja Leini Jürisaar selgitas, et linn lähtub otsuste vastuvõtmisel seadustest: «Meie tegevuse aluseks ei saa olla pelgalt lubadus ehk linnavalitsuse määruse muutmiseks on vaja õiguslikku alust, täna see aga veel puudub.»

Samas on haridusamet tema kinnitusel vajalikud ettevalmistused teinud ning otsus lasteaiarühmade moodustamise kohta pannakse linnavalitsuse istungi päevakorda kohe pärast seda, kui sotsiaalministri määrust on muudetud.  

Praegu on olemasolevate lasteaedade tervisenõudeid leevendav sotsiaalministri määruse muudatus e-õiguses kooskõlastusringil, vastuseid ootab ministeerium homseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles