Tallinna sotsid pole tulevase linnaeelarvega nõus ja lubavad ööistungeid

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Laats.
Lauri Laats. Foto: Erakogu

Sotsiaaldemokraadid ei nõustu Tallinna 2014. aasta linnaeelarvega, viidates mitmete puudustele.  Tallinna sotsiaaldemokraadid rõhutasid, et on valmis ka ööistungiteks.

«Sotsiaaldemokraadid soovivad taastada 4-19- aastaste laste ja noorte sporditegevuse linnapoolset toetust vähemalt 2009. aasta tasemel, mis maksab ca 1,3 miljonit eurot,“ rõhutas SDE fraktsiooni juht Tallinna linnavolikogus Lauri Laats. «Samuti oleks vaja suurendada ka huvihariduse rahastust, mis võrreldes 2009. aasta tasemega on kahanenud 1 miljoni euro võrra. Häbiväärne on ka olukord, kus lasteaiaõpetajad töötavad endiselt täisajaga, kuid paberil justkui osakoormusega, sest palgaraha lihtsalt ei ole.»

Laatsi sõnul torkab Tallinna eelarves silma terve rea valdkondade rahastamise vähendamine: näiteks spordi- ja noorsooameti eelarve kärbitakse 350 000 euro võrra, sama palju võetakse ära tervisehoiu valdkonnalt. Kommunaalameti eelarve kulude vahe võrreldes 2013. aastaga on aga lausa 4 miljonit eurot.  «Eelarve tekstist on ilusad üldsõnalised lubadused, kuid need on sisuta,» rõhutas ta.

Laatsi sõnul on mure ka linna ühistranspordi osas, kuna vaatamata sellele, et eelarves on lubadus tagada linnaelanikele tasuta ühistransport nii linna bussi-, trammi-, trolli- kui ka rongiliinidel, vähendatakse linna poolt doteeriva ühistranspordi kulud 600 000 euro võrra.

Tallinna sotsiaaldemokraadid kutsuvad Keskerakonda eelarveprioriteete ümber hindama. «Kui linnavalitsus jätkab praegusel kursil, kaalume kõikide demokraatlikus ühiskonnas võimalike vahendite kasutamist linnaeelarve menetlemisel volikogus, kaasa arvatud ööistungeid,» lubas Laats. «Demokraatlikus riigis peab eelarve menetlemisel sõna saama sekka öelda ka opositsioon. Oleme kindlasti valmis selle nimel veetma öid ka volikogu saalis.»

Lisainfo:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles