Tallinna TV alustab otsesaate ja kapten Tenkeši seiklustega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna TV saate salvestamine Solarises asuvas Tallinna pressikeskuses.
Tallinna TV saate salvestamine Solarises asuvas Tallinna pressikeskuses. Foto: Toomas Huik

Homsel Tallinna päeval alustab kanalil TV 14 proovisaateid Tallinna televisioon, tehes otseülekande peoüritustest Vabaduse väljakul. Pühapäeval võivad aga vaatajad telerite ees nostalgitsedes kaasa elada kapten Tenkeši seiklustele.



Tõsi küll, pool tundi enne otseülekannet näitab Tallinna TV meenutusi pealinna päevadest aastatel 2006–2009. Pärast saavad vaatajad otsepildis kaasa elada tänavuse Tallinna päeva avamisele ning õhtul näidatakse ansambli Mahavok kontserti.

Tallinna televisiooni proovisaated kestavad 27. maini. Linn on selleks eraldanud pool miljonit krooni. Televisiooni juhi Jüri Raudsepa sõnul ei ole see sugugi suur raha. Mitmeid saateid tehakse peaaegu tasuta, näiteks 3000 krooni eest.

«Testsaadete ajaks tegime koostöölepingu TV 14ga, sest neil on ringhäälinguluba, meil ei ole,» selgitas Raudsepp. «Osa saateid teeme ise, osa teevad nemad. Juhtmõte on meil pärit piiblist: vaata ja sa näed.»

Telemees ja Mustamäe endine linnaosavanem Kalle Mihkels hakkab tegema saateid Tallinna linnaosadest. Solarises asuvas pressikeskuses korraldatakse vestlusringe ja debatte, kuhu kutsutakse nii linna koalitsiooni kui opositsiooni esindajaid. «Oma põhimõttelise nõusoleku on näiteks andnud Indrek Raudne IRList,» märkis  Raudsepp.

«Tahaksin väga, et ta väitleks Märt Sultsiga. Põhimõte on see, et kaklema ei tohi minna ega roppusi ütelda.»

Raudsepa sõnul on palju elevust tekitanud see, et Tallinna TV hakkab näitama ka kunagist Ungari seiklussarja «Kapten Tenkeš», esimesed kaks seeriat lähevad eetrisse eeloleval pühapäeval.

Küsimusele, miks just see film, vastas Raudsepp, et vahel on ikka hea vanu asju uuesti üle vaadata, aga filmi hind olevat ka madal olnud.

Ka on tulemas palju dokumentaalfilme. Nii näidatakse laupäeva õhtul filmi tantsivatest liblikatest ehk Tallinna ööelust. Kavas on film Urmas Otist. Jüri Kuuskemaa tuleb eetrisse muinsuskaitseminutitega. Tugevalt on esindatud kultuuripealinna teemad.

Igal õhtul kell kaheksa on kavas uudistesaade, mis põhineb peamiselt Raepressi toodangul. Kaadri taga loevad teksti Andres Raid ja Artur Raidmets. Sellele järgnevad ka viieminutilised venekeelsed uudised.

Olulisel kohal Tallinna TVs on kodanikeühenduste tegevus. Ühe esimesena läheb eetrisse saade Riina Vändrega tema heategevusest Oleviste kirikus.

Pärast katseaja lõppu tuleb Raudsepa sõnul Tallinna televisiooni tegevuses tükk tühja maad. Analüüsitakse Emori tehtavat uuringut, et mida on võimalik muuta ja teisiti teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles