IRL: Tallinna linnavalitsus ei ürita isegi näida demokraatlik

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi fraktsiooni esimees Eerik-Niiles Kross.
IRLi fraktsiooni esimees Eerik-Niiles Kross. Foto: Peeter Langovits

IRLi fraktsioon otsustas neljapäevasel istungil boikoteerida Tallinna linnaeelarve kolmandat lugemist, tuues põhjuseks koalitsiooni tahtmatuse pidada eelarve teemadel sisulist diskusiooni.
 


«Opositsiooni küsimused ja kriitika jäid Savisaare poolt ilma igasuguse sisulise vastuseta,» ütles volikogu IRLi fraktsiooni aseesimees Toivo Jürgenson. «Linnapealt, kes soovitab pimedate tänavate vastu helkurit, ei saa oodata konstruktiivset arutelu.»

«Tallinnas pikalt kestnud keskerakondlik ainuvõim on oma populistliku valitsemisstiiliga viinud linnaeelarve seisu, kus raha ei jätku isegi elementaarseks. Tänavad on pimedad, lasteaedades kohti ei ole, teede olukord on jätkuvalt katastroofiline,» tõdes Jürgenson.

«Linnavõimu poolt paljukiidetud ühistransport on tegelikkuses äärmiselt ebaefektiivne ega arvesta linnarahva vajadusi. Järgmise aasta eelarves ei ole ette nähtud ühtegi uut trolli. Lisaks on praegune ühistranspordi veerem on keskmiselt üle 15 aasta vana,» ütles linnavolinik.

IRLi fraktsiooni esimees Eerik-Niiles Kross lisas, et sel aastal vastu võetud arengukava nägi ette 2014. aastal 600 uue lasteaiakoha loomist. Eelarves on aga vahendeid vaid 170 koha jaoks. Jürgensoni sõnul ei paista tuleva aasta eelarvest väiksematki tahet pealinna häbiväärset olukorda parandada. Kogu laristamise ja ebaefektiivsuse maksab tema sõnul kinni Tallinna maksumaksja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles