Pirital sünnib igal aastal üle 200 lapse

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beebid Pirita Vabaajakeskuses.
Beebid Pirita Vabaajakeskuses. Foto: Peeter Langovits

Tallinncity uuris pühadeintervjuus Tallinna Pirita linnaosa vanemalt Tõnis Mölderilt uue aasta plaanide kohta. «Elanikkonna kiire kasv Pirital pakub lisaks rõõmule mitmeid erinevaid väljakutseid. Kui elanike arv kasvab, suurenevad ka vajadused, inimeste ootused ning nõudmised avalikele teenustele. Peame tagama selle, et meie kohustused oleksid inimeste ees täidetud ja elutingimused linnaosas jätkuvalt head kõigile meie elanikele,» toonitas Mölder. 

«Kaunis loodus, rahulik elukeskkond ja Pirita omanäolisus ei tohi kindlasti linnaosa arengu käigus kaduda,» rõhutas linnaosavanem. «Kui lumi maha tuleb, ja tahaks loota, et mingi hetk ikka tuleb, on põhirõhk esimese asjana kindlasti sellel, et lumi oleks lükatud ja liiklemine ohutu,» rääkis ta.

«Mu laual on ka meie elanike poolt saadetud mured, mis pigem küll suurt hulka inimesi ei puuduta, kuid Pirital on ka väiksematel asjadel oluline kaal. Kevade hakul hakkame üle vaatama ja lahendama erinevaid liikluskorralduslikke küsimusi. Positiivse programmi raames tõid inimesed näiteks välja, et kõnni- ja kergliiklusteid peaks linnaosas rohkem olema ja selles suunas me oma pilgu ka pöörame,» lubas Mölder.

Pirita on Mölderi sõnul oma elukohaks valinud inimesed, kes tunnevad siin kindlalt, et rajada pere ja ühine kodu. «Igal aastal sünnib siin rohkem kui 200 last ning lasteaiakohtade ja seejuures eriti sõimerühmade loomine on oluline. Juba jaanuaris avame Merivälja moodulmaja ning lasteaed saab lisa kahe uue rühma näol,» rääkis ta.

Valmib Merivälja kooli juurdeehituse teine etapp ehk võimla. «Lisaks sellele, et saali saavad kasutada õpilased ja Pirita elanikud, on seal võimalik pidada ka arvestatava tasemega korvpallimänge, mis spordisõpradele huvi pakuvad. 

Edasi minnakse ka ranna arendamisega. «Detailplaneeringu koostamine on algatatud ning samm-sammult liigume selles suunas, et kord saab jalutada kaunil promenaadil,» rääkis Mölder. «Kindlasti pakuvad meie elanikele rõõmu uued võimalused Pirita Spordikeskuses. Rekonstrueeritud on uisuväljak ja kelgumägi. Valminud on ka tervisespordihoone, kus saab lisaks suuskade-uiskude laenutamisele ka jalga puhata ning saunamõnusid nautida. Kevadel muutub uisuväljak aga juba tenniseplatsideks,» rääkis linnaosavanem.

«Erinevaid mõtteid, kuidas tervisesporti panustada, on teisigi. Lisaks taotleme sel aastal rannale sinilippu, mille lehvimine meie rannas peaks tooma ainult positiivseid emotsioone ja lisama rahvusvahelist mõõdet,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles