Mootorikütuste müük on langenud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olerexi tankla
Olerexi tankla Foto: Liis Treimann.

Kui tänavatel sõidab endisest vähem autosid, siis on loogiline, et kulub ka vähem bensiini ja diislikütust ning tanklates käib vähem kliente. Mõnel müüjal läheb aga isegi paremini.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi andmetel langes tänavu märtsi seisuga mootorikütuste müügimaht eelmise aasta sama ajaga võrreldes 13 protsenti.

Neste Eesti kliendisuhete juht Kristi Pari mainis, et vähenenud autokütuste müük on eelkõige tingitud eratarbimise langusest ning kooskõlas ostumahtude üldise kahanemisega.

«Majanduse jahenemine puudutab paljusid valdkondi ning kütuse jaemüük pole siin erand,» märkis Pari.

Eesti Statoili kontseptsioonijuht Kai Realo ütles, et kuna nende emafirma Statoil ASA on New Yorgi ja Oslo börsil noteeritud, siis ei saa firma müügitulemusi kommenteerida.

Olerexi turundusjuht Antti Moppel kinnitas aga, et võrreldes eelmise aasta aprilliga on firma tänavu samal ajal tanklates isegi seitse protsenti rohkem mootorikütuseid müünud. Kasvanud on aktiivsete kaardiklientide arv.

«Meie hinnangul on majandus hakanud elavnema tänu inimeste paranenud tulevikulootustele,» ütles Moppel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles