Kristiine keskust ootab ees hiiglaslik laiendus

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiine keskus. Illustratiivne foto.
Kristiine keskus. Illustratiivne foto. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavalitsus arutab homsel istungil detailplaneeringut, mis annab Kristiine keskusele õiguse ehitada kuni neljakorruseline parkimishoone ning kuni seitsme maapealse ja kahe maa-aluse korrusega hotelli.

Detailplaneeringu eskiislahendus näeb ette Kristiine kaubanduskeskuse laiendamist ning uue kuni 4-korruselise parkimishoone rajamist. Selleks liidetakse olemasolevale Endla tn 45 krundile Kotkapoja tn 11, Kotkapoja tn 9, Kotkapoja tn 5 krundid ning osa Tulika tn 33a//37a krundist ja osa Tulika tn 35 krundist.

Kotkapoja tänava äärde nähakse ette kuni seitsme maapealse ja kahe maa-aluse korrusega hotelli kavandamist.

Detailplaneeringu algatamist taotles 7. oktoobril 2009 registreeritud taotlusega AS Kristiine Kaubanduskeskus (praegune ärinimi AS Täismaja).

Kristiine linnaosa halduskogu kooskõlastas eskiislahenduse tingimusel, et arendaja tagab ehitustööde perioodil normatiivse parkimise oma krundil.

Lisaks võivad rõõmustada Kristiine keskusele jalgsi lähenevad tallinlased, eriti need, kes tulevad Lilleküla jaamast või teiselt poolt raudteed.

Eesti Raudteele kuuluv maa-ala, mis jääb Lilleküla tunneli ja Kristiine parkimisplatsi vahele on täna kaetud paekillustikuga. Keskus nõustus aga Eesti Raudteele kuuluvale kinnistule kahe meetri laiuse kergliiklustee kavandamisega (Endla tn 45 kinnistu poolse piiri äärde). See võimaldab jalakäijate liiklust Lilleküla raudteejaamast kaubanduskeskuseni ja Endla tänavani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles