Lasnamäe munitsipaalpood avab uksed mai lõpus

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsus rajab Lasnamäe turu tühjusest kõmisevatesse paviljonidesse munitsipaalpoe.
Linnavalitsus rajab Lasnamäe turu tühjusest kõmisevatesse paviljonidesse munitsipaalpoe. Foto: Mihkel Maripuu

Linnavalitsus kuulutab paari nädala pärast välja riigihanke Lasnamäe munitsipaalpoe operaatori leidmiseks.


«Küllap on paljud inimesed isegi tunnetanud seda, kui palju on viimastel aastatel tõusnud toidu ja esmatarbekaupade hinnad, mis on inimeste elu üsna raskeks teinud. Me tahame seda olukorda leevendada ja anda puudustkannatavatele või majanduslikult raskustes inimestele võimaluse osta munitsipaalkauplusest natuke odavama hinnaga toiduaineid,» rääkis abilinnapea Arvo Sarapuu.

Ta rääkis, et Lasnamäe turule rajatava munitsipaalkaupluse kõrval pannakse seal käima ka toiduabi süsteem. «Munitsipaalkauplusele leitakse hankega operaator, kes hakkab tegutsema kahes Lasnamäe turu paviljonis. Kolmas paviljon on toiduabi jaoks ja sellega hakkavad tegelema linnaosavalitsus ning Tallinna Turud,» ütles abilinnapea.

Soodushinnaga kaupadest pannakse tema sõnul kokku ostukorv, kus on umbes 30 nimetust toidu- ja esmatarbekaupu. «Alustades leiva, saia, makaronide ja nisujahuga ning lõpetades pakendatud supikoguga. Seal on ka kartul, peet, porgand, peakapsas, mugulsibul ja õunad. Samuti pesupulber, hambapasta, tualettpaber ja nõudepesuvahend,» loetles Sarapuu.

Soodushinnad kujundatakse jaanuaris tehtava jaekaubanduse hinnavaatluse alusel nii, et hinnad oleksid teistest kauplustest 10-15 protsenti odavamad. Sarapuu sõnul ei piirdu munitsipaalkaupluse kaubavalik siiski vaid nimekirjas olevate odavate kaupadega, vaid operaator võib seal oma äranägemise järgi ka teisi kaupu müüa.

Kaupluses tulevad ka sooduskampaaniad rohelise kaardi omanikele. « Me tahame, et ühiskaardi võimalused järjest laieneksid ja et inimesed kasutaksid seda üha rohkem,» ütles Sarapuu. Nii kauplus kui toiduabi peavad tööd alustama 31. mail.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles