Mupo päästis noormehe kindlast külmumissurmast

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Küllike Rooväli

Mupo patrullteenistus, kes lisaks väljakutsetele teeb vanalinnas nädalavahetustel ka jalgsi patrullikäike leidis laupäeva öösel Laia  tänava kivisillutisel magava noormehe.


«Kell oli pool kolm hommikul ja väljas oli neliteist kaadi külma. Noormehel olid tuntavad alajahtumise tunnused,» rääkis mupo patrulliosakonna vaneminspektor Aleksandr Kukk.

«Äratasime ta üles ja andsime võimaluse endale abi kutsuda. Tema sõbrad saabusidki peatselt lähedal asuvast lõbustusasutusest. Noormees helistas hiljem ja tänas inimliku suhtumise ning abi eest. Paneme noortele inimestele südamele, et napsitamisega tuleb pidada piiri ja kui mõni teie sõpradest ootamatult seltskonnast ära kaob, siis kindlasti kontrollida, kas ta on turvaliselt koju jõudnud. Seda eriti talvisel külmal ajal, mil tekib reaalne võimalus ära külmuda,» ütles Kukk.

«Antud situatsioonis oli noormees otsustanud seltskonnast lahkuda ning koju minna kuid külm värske õhk mõjus viisil, mis lõpetas noormehe kojumineku paarisaja meetri pärast. Tegemist oli väga noore inimesega, vanust võist tal olla 21 või 22 aastat. Kurb on vaadata vanalinna nädalavahetust öösel, mis on täis purjus noori inimesi, kes ei taju enam adekvaatselt oma tegevust,» sõnas patrulliosakonna vaneminspektor.

Möödunud nädalavahetuse näitel oli väljakutseid purjus noorukite kohta käivad kaebused vanalinnas kurikuulsa «Bermuda kolmnurga» piikonnas, samuti oli mitmeid napsiseid helistajaid, kes olid istunud taksosse süvenemata hinnakirja ning avaldasid pahameelt ebaproportsionaalselt kõrgete taksohindade pärast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles