Vaata, missugune näeb välja lasteaia moodulmaja

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati Merivälja lasteaias uus moodulmaja, kus avati kaks täiendavat rühma kokku 44 lapsele.


Peatselt avatakse samasugune, 44 kohaga moodulmaja ka Männimudila lasteaias Nõmmel. Esimesed moodulrühmad avati eelmisel aastal Retke teel asuvas Lepistiku lasteaias.

Linnavalitsus tahab avada kokku 14 moodulrühma selleks ajaks, kui laste arv kasvab. Prognoosid näitavad, et see toimub 2018. aastani, siis aga hakkab vajadus lasteaiakohtade järele vähenema.

Lasteaedade moodulmajad on võetud rendile ja rendiperiood on 1. jaanuar 2014 kuni 31. detsember 2018. Rentimine hõlmab mooduli projekteerimist, kommunikatsioonide väljaehitamist, transportimist, paigaldamist ja sisustamist, rentnikule üleandmist koos vajaliku dokumentatsiooniga ning kindlustamist rendiperioodil.

Linnapea Edgar Savisaar rääkis moodulmaja avamisel, et oli täna helistanud Lepistiku lasteaeda ja küsinud, kuidas lapsed ennast sealsetes moodulrühmades tunnevad. «Kui me seda avasime, ei olnud veel lumeraasugi, nüüd on ilmastik ka muutunud. Lepistiku lasteaia juhid kinnitasid mulle, et nad on väga rahul. Neil on soe, neil on valge, neil on head mänguruumid. Ka siinse lasteaia juhataja ütles, et siin on laste jaoks tegelikult rohkem ruumi kui tavalises lasteaiarühmas. Nii et me oleme selle asjaga päris hästi hakkama saanud. Aitäh nii ehitajatele kui kõigile, kes neid ruume ette valmistasid,» lausus linnapea ning soovitas kõigil lumememme tegema hakata.

Pirita linnaosa vanema Tõnis Mölderi sõnul on linnaosavalitsusel uute rühmaruumide üle väga hea meel. «Uus ja tundmatu on veidi hirmutav, kuid täna võib veenduda, et lastel on siin mõnus, soe ja turvaline,» sõnas Mölder ning tunnistas, et alguses oli ta moodullasteaedade suhtes küllaltki skeptiline.

Abilinnapea Mihhail Kõlvart meenutas, kuidas talle enne esimese moodulrühma avamist etteheiteid tehti. «Öeldi, et mida te üldse mõtlete. Et kuidas peavad meie lapsed hakkama mingis konteineris käima. Nüüd näevad kõik, et see on tegelikult väga tore ja turvaline koht,» lausus Kõlvart.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles