Järjekordne ärimees üritab teemaadega raha teenida

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiljuti sulges majaesise teejupi ära ostnud ärimees paneelidega ühe Saue valla elamu sissesõidutee.
Hiljuti sulges majaesise teejupi ära ostnud ärimees paneelidega ühe Saue valla elamu sissesõidutee. Foto: Andres Laisk

Tallinnas ja Harjumaal kurikuulsaks saanud Konstantin Ivanišvilile on tekkinud konkurent, kes üritab samuti pankrotipesadest teemaid ostes raha teenida.


Saue vallavanema Andres Laisa sõnul püüti Alliku külas asuval Tootsi teel ära kasutada pankrotiga lõppenud kinnisvaraarendusest maha jäänud vara. «Maa on seal küllaltki naljakateks tükkideks jaotatud ja kohtutäitur pani oksjonile kolm kinnistut, kust vald ostis kaks suuremat ära,» rääkis Laisk.

Kolmas maatükk oli väike kolmnurkne 53-ruutmeetrine tükike, mille alghind oli 53 eurot. Ootamatult ilmus oksjonile veel üks huviline, kes hakkas valda üle pakkuma. «Vallal polnud võimalik seda osta, sest ruutmeetrihind oleks mõttetult kõrgeks läinud,» ütles Laisk.

Kõnealune maatükk jääb täpselt ühe elamukrundi sissesõidu ette ja seda üritabki kinnistu ostnud Euroled OÜ juhatuse liige Raigo Tamson ära kasutada. Ta pakkus naaberkrundi omanikule Oliver Peekmanile võimalust maatükk ära osta või rendile võtta. Kui selgus, et hind on 1800 eurot, Peekman loobus.

Selle peale saabus talle järgmine kiri: «Euroled OÜ soovib uuest nädalast tõkestada oma maa kasutamise. Arusaadavalt tekitab selline olukord ebamugavust. Lahendusena võib siin näha rendi või ostumüügi kokkulepet või kui on muid ettepanekuid, oleme avatud erinevateks ettepanekuteks.»

Peatselt laotigi krundi piir vanu paneelitükke täis, nii et sealt enam autoga läbi ei saanud. «Paneelid pandi paika kell 12 päeval ja kui ma õhtul koju tulin, siis keegi oli need sealt juba ära tõstnud. Maaomanik süüdistas mind nende paneelide varguses vaatamata sellele, et need olid vaid veidi kõrvale tõstetud,» meenutas Peekman. Ka Laisk ütles, et ei tea, kes paneelid paigast tõstis.

Tamson rääkis, et tegi ehitusmaterjalide varguse kohta politseil avalduse. Põhja prefektuuri pressiesindaja Andres Sang ütles, et eile tehti tõepoolest varguse kohta selline avaldus ning kahjusumma olevat üle tuhande euro. Politsei pole veel otsustanud, kas algatada menetlus või mitte.

«Tegime sellele ostjale kohe pärast oksjonit ka pakkumise, et ta müüks maa meile edasi ega raiskaks sellega tegeledes oma aega, aga ta arvas, et on ärimees ja teeb seal äri,» rääkis vallavanem ja lisas, et kinnistu sundvõõrandamise protsess on juba algatatud. Kohene ja õiglane hind, mida sel puhul seaduse kohaselt maksta tuleb, on tema hinnangul umbes kaks eurot ruutmeetri eest.

«See on lihtsalt äärmiselt küüniline käitumine ühe inimese poolt. Meie jaoks on see lihtsalt ajaraiskamine, aga me toetame kindlasti majaomanikku, kui tal peaks mingil põhjusel vaja olema selles asjas kohut käia,» lubas vallavanem.

Tamsoni sõnul pole tema kelleltki raha nõudnud. «Meie ei taha kellegi pealt teenida. Meie ärimudel on selline, et kui on soodsalt saada maa, mida me saame oma äranägemisel kasutada, siis selle me ka soetame. Me ei taha seda maad kellelegi müüa. Aga kui keegi tahab osta, siis selline võimalus on olemas. Selle konkreetse maatüki kohta on küsitud, palju selle hind on,» ütles Tamson.

Tema sõnul kasutab firma kõnealust maatükki ehitusmaterjalide ladustamiseks. Tamson kinnitas, et firma kavatseb ka edaspidi selliseid maatükke omandada, kui võimalus avaneb.

Postimees kirjutas Tamsonist juba 2011. aastal, kui Tartu maakohus tunnistas ta süüdi tegevusloata majandustegevuses, pankrotiavalduse esitamise kohustuse täitmata jätmises, rahapesus, kelmuses, omastamises ja dokumentide võltsimises ning määras talle karistuseks kolmeaastase vangistuse. Riigikohus mõistis ta hiljem osas süüdistuspunktides õigeks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles