Tallinna vanalinna väliterrasside rendihind tõuseb ligi poole võrra

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väliterrass vanalinnas.
Väliterrass vanalinnas. Foto: ToomasTatar

Kui Kesklinna valitsuse ettepanek Tallinna linnavalitsuses läbi läheb, siis peavad kõrtsmikud edaspidi tänavale väliterrasside paigaldamise eest 40 protsenti rohkem maksma.


«See on alles arutelu staadiumis, aga meie ettepanek on tõsta rendihinda 40 protsenti. Praegu näiteks maksab mõni asutus väliterrassi eest renti 300 eurot kuus. Me leiame, et on aeg need hinnad üle vaadata,» ütles Kesklinna vanem Mihhail Korb Tallinncityle.

Siiani oli vastavalt linnavalitsuse määrusele toitlustuskoha hooajaliseks laiendamiseks kohaldatava üüri määr 8.65 eurot ruutmeetri eest kuus ilma käibemaksuta. Seda summat tahabki Kesklinna valitsus nüüd 40 protsendi võrra suurendada.

Linnaosavanem on kindel, et kohvikute omanikud teenivad väliterrasside pealt kindlasti tunduvalt rohkem, kui kavandatav hinnatõus ja sellega kellelegi liiga ei tehta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles