Väike kiusaja õigustab: ema ja isa ütlesid, et selle tüdruku peres on kõik kaltsukubud!

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolivägivald.
Koolivägivald. Foto: Lehtikuva

Tallinna lasteaiaõpetaja Terje (nimi muudetud) oli jahmunud, kui kahe võistkonna vahelistel spordimängudel kuulis, kuidas üks lapsevanem innustas oma võsukeste meeskonda hüüdega - minge ja tehke ära neile nohikutele!

«Siis pole midagi imestada, kui järgmisel päeval nimetabki laps klassikaaslasi nohikuteks,» räägib Terje ja lisab, et lasteaial või koolil on sellises olukorras väga raske lastele selgeks teha, et koolikaaslaste halvustamine on vale ja võib teha kellelegi väga haiget, kirjutab tänane Õhtuleht.

Ka algklassiõpetajal Meelil (nimi muudetud) on ehmatav näide selle kohta, et lapsevanemate antud hinnangud mõjutavad lapse suhtumist kaasõpilastesse.

«Ükskord märkasin, et minu klassi tüdrukud jätavad vahetunnis mängides ühe lapse juba mitmendat päeva enda seast välja. Ütlesin siis tüdrukutele, et võtku ikka tema ka mängu, mispeale nähvas üks neist, et me ei taha kaltsukubuga tegemist teha. Küsisin, miks ta oma klassiõe kohta nii halvasti ütleb ja kust ta sellist sõna üldse kuulnud on? Tuli välja, et vanemad olid kodus omavahel rääjkinud, et seal peres käivad kõik riides nii koledasti nagu kaltsukubud,» räägib õpetaja.

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles