Keskkonnaministeeriumi peahoone ei ole varisemisohtlik

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaministeerium.
Keskkonnaministeerium. Foto: Toomas Huik

Möödunud aasta septembris algatas Tehnilise Järelevalve Amet uurimise, mille eesmärgiks oli välja selgitada Narva mnt 7A asuva keskkonnaministeeriumi peahoone seisukord, ekspertiisi tulemused kinnitavad, et hoone vajumisest tekkinud kahjustused ei ole hoone kandekonstruktsioonide kandevõimele ohtlikud ning hoone on kasutajatele ohutu.

Uurimise raames tellis Tehnilise Järelevalve Amet ekspertiisi, et anda hinnang hoone kandekonstruktsioonide seisundile ja kasutusohutusele, ekspertiisi käigus tehti hoones põhjalikud kontrollkäigud ja konstruktsioonide ülevaatused, vahendas ameti pressiesindaja.

Muuhulgas kontrolliti seinte, põrandate, uste ja akende horisontaalsust ja vertikaalsust. Kõigil korrustel avati ripplagesid, et vaadelda vahelagede konstruktsioone ning talade toetust seintele ja postidele. Lisaks tutvuti hoone rekonstrueerimist ja juurdeehitamist puudutava tehnilise dokumentatsiooniga ning vajumismõõtmiste andmetega.

Ekspertiisi tulemuste põhjal koostas Tehnilise Järelevalve Amet keskkonnaministeeriumi peahoone edasiseks ohutuks kasutamiseks juhised ja tegi olulisemate juhiste täitmiseks ettekirjutused. Hoone jätkuva kasutusohutuse tagab juhiste järgimine ja ettekirjutuste õigeaegne täitmine.

Lõpliku hinnangu keskkonnaministeeriumi peahoone seisukorra kohta annab Tehnilise Järelevalve Amet peale kõikide ettekirjutuste täitmist hoone omaniku poolt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles