Galerii ja video: kuidas läks teletorni trepijooks?

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval toimus Tallinna Teletornis traditsiooniline trepijooks, millega tähistati 2 aasta möödumist Teletorni taasavamisest. Tallinncity uuris jooksjailt kuidas läks - selgus, et harrastajate seas tegid kaasa ka Tõrva päästjad, kes harjutasid maailmamängudeks. Vaata videot!

Teletorni trepijooksu kiireim mees oli Piotr Lobodzinski Poolast ajaga 4 minutit ja 10 sekundit. Parim naine oli tšehhitar Lenka Svabikova ajaga 6 minutit ja 12 sekundit. Osales jooksul 219 jooksuhuvilist, mis on viimaste aastate rekord. 

Tallinna Teletorn on esimene üheksast maailma suurest tornist, kes võõrustas trepijooksu sarja WFGT (World Federation of Great Towers) Towerrunning Challenge 2014, mille eesmärk on propageerida tervislikke eluviise. Sari jätkub Calgarys, Kuala Lumpuris, Viinis, Bratislavas, Prahas, Portsmouthis ja Melbournis, jõudes sedasi 4 eri kontinendile. Teletorni trepijooksu võitjad said auhinnaks tasuta lennu ja võimaluse osa võtta trepijooksude  maailmakarikasarja finaalvõistlusest Viinis Danube tornis 2015. aasta jaanuaris.

«Trepijooksud muutuvad igal aastal aina populaarsemaks, kuna inimesed hindavad järjest enam tervislikku ja sportlikku elustiili. Kõigist trepijooksude karikaetappidest võtab sel aastal osa ligi 120 000 jooksjat,,»  lisas WFGT jooksusarja peakorraldaja ning TWA (Towerrunning World Association) spordidirektor Daniel Cecetka. «Tallinna Teletorn on rahvusvaheliste võistlejate jaoks uus ja huvitav sihtkoht, kus oma võimeid proovile panna.» 

«Andsin endast parima ja olen väga väsinud – nagu alati pärast pingelist jooksu,,»  lausus Tallinna Teletorni trepijooksu võitja Piotr Lobodzinski.  «Viimasel viiel korrusel oleksin tahtnud tempot tõsta, aga ei oskagi öelda, miks ma seda ei suutnud. Oleksin tahtnud joosta veel kiiremini.  Kõik oli väga hästi korraldatud ning tahaksin tagasi tulla.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles