Sanatooriumi pargiala planeering jääb esialgu algatamata

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sanatooriumi pargis asuv kunagine haiglahoone tahetakse renoveerida korterelamuks.
Sanatooriumi pargis asuv kunagine haiglahoone tahetakse renoveerida korterelamuks. Foto: Martin Ilustrumm

Linnavalitsus kuulas täna ära informatsiooni Nõmme Sanatooriumi pargi ala detailplaneeringu algatamise teemalise rahvaküsitluse kohta ning otsustas planeeringu algatamata jätta.


Linnavalitsuse istungi protokoll ütleb lakooniliselt: võtta informatsioon rahvahääletuse kohta teadmiseks. Nõmme linnaosavanema Tiit Teriku sõnul tähendab see siiski seda, et Sanatooriumi pargiala detailplaneeringu algatamine seni kavandatud tingimustel jääb seekord ära ning kui arendaja seal tulevikus midagi teha tahab, peab ta praegusest parema plaaniga välja tulema.

«Ka linnapea Edgar Savisaare kommentaar selle punkti juures oli, et omanikud peavad oma plaanid üle vaatama ja et sellisel kujul see linnavalitsuses läbi ei lähe,» ütles Terik.

«Ma olen ka pärast rahvaküsitluse lõppu Infortari esindajatega rääkinud ja teema tõstatudes on mitmelt poolt näidatud huvi üles ja pakutud erinevaid lahendusi, mis võiksid Sanatooriumi parki sobida,» rääkis Terik.

Ta lisas, et pidas hiljuti nõu sihtasutuse Püha Johannese Kool esindajatega. «Sihtasutus tegutseb täna põhimõtteliselt Vanalinna Hariduskolleegiumi ruumides, aga kuna nad on Nõmmega tugevalt seotud, siis nad tahaksid Nõmmel endale ruume leida. See oleks üks variant, kui Sanatooriumi park peab jääma sotsiaalmaaks ja olen seda ka Infortarile edasi öelnud,» ütles linnaosavanem.

Linnaosavalitsusele on tehtud ka muid ettepanekuid, kuidas pargiala kasutada, nii et see ei kahjustaks sealset loodust ega häiriks ümberkaudseid elanikke. Teriku sõnul on need kõik Infortarile edastatud.

AS Infortar tahtis rajada Põllu, Pargi ja Sihi tänavate vahele jääval pargialal asuvates tühjades hoonetes välja ehitada 64 korterit, 120kohalise lasteaia ning kodanikeühenduste kasutusse antava seltsimaja.

Linnavalitsus otsustas möödunud aastal vastavat detailplaneeringut mitte algatada, vaid korraldada selle algatamise teemal rahvahääletus. Posti teel läbi viidud rahvaküsitluses oli Nõmme elanikel võimalik vastata küsimusele: kas toetate Sanatooriumi pargis asuvate hoonete rekonstrueerimist täna olemasolevas mahus elamispindadeks, lasteaiaks ning seltsimajaks. Vastusevariandid olid ei ja jah. Kokku avaldas küsitlusel arvamust 1182 inimest, kellest 337 olid detailplaneeringu algatamise poolt ja 817 vastu. 28 hääletussedelit tunnistati kehtetuks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles