Nõmme halduskogu toetas Pääsküla kooli muutmist riigigümnaasiumiks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pääsküla gümnaasium.
Pääsküla gümnaasium. Foto: Erik Prozes

Nõmme Halduskogu 13 liiget toetas allkirjaga Rainer Vakra ettepanekut muuta Pääsküla gümnaasium riigigümnaasiumiks, et piirkonna lapsed saaksid ka edaspidi kodu lähedal keskharidust omandada.

«Tallinna linnavalitsus on võtnud kahetsusväärselt suuna Pääsküla gümnaasiumi sulgemisele. Plaan teha senisest gümnaasiumist põhikool tähendab seda, et kohe väheneb esimesse klassi astuvate laste arv, mis võib viia kooli hääbumiseni,» põhjendas oma pöördumist Nõmme halduskogu liige Rainer Vakra. 

Vakra kinnitusel ei saa kuidagi leppida kavaga jätta Nõmmele vaid üks gümnaasium, mis sunniks suurt hulka Nõmme noori kesklinnas või Mustamäel koolis käima. Tallinna linnavalitsuse tegevuse on hukka mõistnud ka Nõmme halduskogu, kelle ühene seisukoht on, et 40 000 elanikuga linnaosale ei piisa ühest Nõmme gümnaasiumist, lisas ta.
 
«Et kindlustada kõigile Nõmme ja lähikonna piirkondade noortele võimalus omandada ka tulevikus kodu lähedal gümnaasiumiharidus, pöördusime haridusministri poole ettepanekuga muuta Pääsküla gümnaasium riigigümnaasiumiks,» märkis Vakra.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles