Maxima keskuse tulekuga kardetakse liikluskaost Mähel

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima. Pilt on illustreeriv.
Maxima. Pilt on illustreeriv. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Pirita halduskogus arutatakse esmaspäeval Maxima poe soovi ehitada Mähe tee ja Merivälja tee ristmikule pood.

Mõni aeg tagasi tehti alal lageraie ja osteti välja krundiga piirnevad majad, mille elanikud olid olnud poe vastu, kirjutab Linnaleht.

Pirita halduskogu arutas lahenduse eskiisi 17. märtsil ja saatis eelnõu teisele lugemisele, sest poe asjus pole üksmeelele jõutud.

Halduskogu esimees Barbi Pilvre nendib, et ühelt poolt vajavad Mähe elanikud poodi, teisalt on poe asukoht Merivälja tee ääres nende jaoks siiski ebamugav.

«Mina isiklikult olen Maxima rajamise vastu Merivälja tee ääres asuvale krundile ja olen seda olnud kogu aeg,» märgib Pilvre. Probleem tuleneb sellest, et suure poega kaasneb liikluse tihenemine piirkonna niigi kitsastel ning ülekoormatud teedel, ühtlasi halvendab see elukeskkonda, lisab ta.

Pirita linnaosavalitsuse edastusel oli uue detailplaneeringu algatamine elanike soov, sest hetkel lubab 2000. aastal kehtestatud detailplaneering kolmekorruselist hotelli ja sajakohalist restorani. «Nende asemel soovitakse näha aga kauplust. Uue detailplaneeringu puhul oleks nii kaupluse ehitusprotsent kui ka brutopind detailplaneeringus senilubatust tunduvalt väiksem. Lisaks on ette nähtud rajada haljastus, park ning kergliiklustee Merivälja teest Lauri teeni. Korraldatud on ka arhitektuurivõistlus, et kauplus sobiks ümbruskonda.»

Linnalehes ilmunud halduskogu esimehe ettepanekust ehitada pood täna reservis olevale laste haridusasutuse maale või eraomandis, väiksema tee ääres, olevale Randvere tee / Võsa tee krundile, ei ole linnaosavalitsuse seisukohast kuidagi mõistlik ega otstarbekas. «On arusaamatu, kuidas oleks liiklus sel juhul parem, kui pood tekiks neljarealise Merivälja tee asemel hoopis kitsamatele tänavatele. Lisaks hakkaksid poodi külastama eelkõige ümbruskonna elanikud, kel nii või teisiti tuleb täna kaugel poes käia,» edastas linnaosa valitsuse pressiteenistus.

Refereeritud artikli täisteksti loe Linnalehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles