Weizenbergi allee rajamine lõppes ilutulestikuga

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede ennelõunal istutas Lions Clubs International president Barry J. Palmer Kadrioru pargis Weizenbergi allee viimase puu, mille järel tähistati allee rajamise lõppu ilutulestikuga.


Weizenbergi tänava allee puude ostmiseks aitas raha koguda Kadrioru Selts. Nüüd on iga puu juures kuldne plaadike annetajate nimedega. Seal on nii üksikisikuid, abielupaare, terveid suguvõsasid ja ettevõtteid.

Heategevusega tegelev Lions liikumine tähistab tänavu kevadel oma 25. tegevusaasta täitumist Eestis. Sel puhul külastab Eestit rahvusvahelise Lions liikumise president Barry J. Palmer Austraaliast, kes kohtus reedel Kadriorus Eesti Vabariigi presidendi Toomas Hendrik Ilvesega. Kell 16 tervitab Tallinna abilinnapea Taavi Aas Tallinna Raekojas Eesti lioneid ja siia saabuvaid väliskülalisi piduliku vastuvõtuga.

Eesti lions-liikumine sai alguse mais 1989, kui Tallinnas asutati soome lionite toel kaks esimest lions-klubi: LC Tallinn City ja Tallinn Eesti I. Samal aastal lehvis sini-must-valge lipp Maailmakongressil Miamis. Tänaseks on üle Eesti ligi 1300 lionit 62 lions-klubis ja noorteliikumises kuus Leo klubi üle 100 liikmega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles