Oma Lava toob näitemängu endisesse Nõmme kinomajja

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk lavastusest «Veerake».
Hetk lavastusest «Veerake». Foto: Sten Lukas

MTÜ Oma Lava ja MTÜ Von Glehni Teater koostöös etendatakse Nõmmel endise Võidu kino saalis Anton Tšehhovi novellidest põimitud lugu «Veerake». Esietendus toimub 23. aprillil. Kokku mängitakse kümme etendust.

Etendus räägib armastusevajadusest, on neli näitlejat, erinevad lood, mis on põimitud üheks tervikuks. Tegijate soov oli mängida «Veerakest» mõnes paigas, mis algselt pole loodud teatri tegemiseks. Endise Võidu kino üsna nukras seisus saal sobib selleks hästi.

«Korralikus ruumis oleks materjal kaotanud oma võlu, kuid siia see sobib,» arvas lavastaja Erki Aule. «Novellide tegevus toimub provintsis, millel on väärikas ajalugu. Seal on suursugusus, lihtsus, kuid sellest on jäänud vaid mälestus. Nii on ka mängukohaga. Me võime aimata, mis selles saalis kunagi oli, ja näeme, mis siin on praegu. See mängib kaasa,» lisas ta.

«Projektiteatrite puhul on mängukoha leidmine tavaliselt suur mure, sest Tallinnas on vähe sobilikke kohti, kus neil oleks võimalik teatrit teha,» rääkis Külli Reinumägi Oma Lavast.

Etendus on lavastatud veidi ebatraditsiooniliselt, sest tegevus ei toimu ainult laval. Publiku jaoks on istekohad saali äärtesse paigaldatud poodiumitel. «Teater on ju kaduv kunst. Me toome siia saali elu, mida siin pärast etendust enam ei ole,» rääkis lavastaja.

«Me kehastame tegelasi, kes siin elavad. Mängime igal pool - saalis, laval, rõdul. Endise kinosaali puhul on väga palju mängulisi plusse. Kui tavalises teatris annab õhkkonda edasi lavakujundus, siis siin mängib tervik,» lisas Külli Reinumägi.

«Veerakest» mängitakse Von Glehni Teatris Nõmmel, endises kinomajas turu vastas (Pärnu mnt 326). Esietendus on 23. aprillil kell 19. Järgmised etendused toimuvad 24., 27. aprillil ja 3., 5., 6., 20., 22., 23., 25. mail kell 19. Novellid armastusest on dramatiseerinud ja lavastanud Erki Aule. Osades Tõnn Lamp (Tallinna Linnateater), Raivo Rüütel, Külli Reinumägi ja Janek Sarapson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles