Vitsut: huvide konflikt tehtud otsust ei muuda

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut kuulub meedianõukogusse.
Ka Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut kuulub meedianõukogusse. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut teatas, et isegi kui politsei tuvastab Yana Toomi asjus huvide koflikti, ei muuda see tehtud otsust.

«Emade ja tütarde puhul on võimalik huvide konflikt olnud küsimuse all ennegi. Näiteks siis, kui Ülle Rajasalu oli Pirita linnaosa vanem ja ta tütar volikogu kontrolliosakonna juhataja, ei kontrollitud seda linnaosa 3-4 aasta jooksul mitte kordagi,» meenutas Vitsut.

«Hinnangu sellele, kas selline konflikt tekkis ka nüüd kõne alla võetud juhul, annab politsei,» märkis Vitsut.

«Seda hinnangut pole pädev andma ei volikogu esimees ega ka aseesimees. Ja kui peaks selguma, et huvide konflikt oli, siis tuleb sellest järeldused teha, kuid vastuvõetud konkreetset otsust see ei muuda,» teatas Vitsut

Harju maavanem Ülle Rajasalu tegi täna Põhja prefektuurile esildise seoses huvide konfliktiga Yana Toomi ema, Margarita Tšernogorova osalemisega Toomi linnavalitsuse liikmeks kinnitamisel ja talle ametipalga määramisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles