Eesti Mereakadeemia tublid õppurid saavad linnalt Pitka stipendiumi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Admiral Johan Pitka kuju Tallinnas
Admiral Johan Pitka kuju Tallinnas Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus määras kümnele Eesti Mereakadeemia silmapaistvale õppurile Johan Pitka stipendiumi.


Tänavused Pitka stipendiumid pälvivad Fred Kristian Liivamägi, Diana Rybalko, Evelina Oraste, Martin Vainu, Ott Kuusk, Tanel Soidla, Arnit Laidma, Maksim Onutšin, Grete-Liis Lepp ja Romet Metsa, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Tallinna linna ja Eesti Mereakadeemia koostöös asutatud Johan Pitka stipendiumi statuudi kohaselt valitakse stipendiaadid Eesti Mereakadeemia õppurite hulgast, stipendiumide kogusumma on kuni 6400 eurot, ühe stipendiumi suurus 640 eurot.

15. mail 2008 sõlmisid Eesti Mereakadeemia ja Tallinna linn koostöölepingu, mille objektiks on lepinguosaliste koostöö merendusalases teadus- ja arendustegevuses, õppetöö edendamise ning avalike suhete valdkonnas. Koostöölepingus sätestati ka erinevate stipendiumide ja teadustoetuste, sh Pitka stipendiumi väljaandmine.

Stipendium määratakse üks kord aastas kuni kümnele Eesti Mereakadeemia üliõpilasele ja Eesti Mereakadeemia Merekooli õpilasele, kes on õppe- või teadustöös edukad ja ühiskondlikult aktiivsed ning kelle uurimistöö on seotud Tallinna linna merendusalase, ökoloogilise, sotsiaalse või kultuuri- ja hariduskeskkonna arendamisega.

Stipendiumisaajad valib välja stipendiumikomisjon ning stipendiaadid kinnitab Tallinna Linnavalitsus oma korraldusega. Stipendiumid maksab välja Eesti Mereakadeemia, stipendiume makstakse linnaeelarvest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles