Laupäeval võistlevad Pirital 60 hüppavat monster truck’i

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Stokker

4.-9. klasside õpilased valmistasid kokku 330 mudelautot, millest 60 võistlevad laupäeval, 10. mail kaheksandate Stokkeri meistrivõistluste finaalis.


Stokkeri Meistrivõistlused 2014 «Ehita hüppav monstertruck!» finaal algab laupäeval kell 12 Pirita Spordikeskuses, velotreki taga.

«Seekordsete meistrivõistluste eripära on, et eelvoorudes olid väga kõrgetasemelised, hea idee ja korraliku viimistlusega monster truckid. Paljud olid tõsist vaeva näinud mudelite vedrustusega, vedrustuse olemasolu viis ka mitmed finaali. Samuti on meie võistluste geograafia laienenud ja töid esitas vähemalt kümme kooli, kes varem ei ole osalenud,» ütles Stokkeri turundusjuht Peep Pajumäe.

Finalistide nimekiri ja reeglid leiab Stokkeri veebilehelt www.stokker.ee/monstertruck

Võistluste žüriisse kuuluvad autoinsener Indrek Nikker, Rapla Ühisgümnaasiumi tööõpetuse õpetaja Aivar Lips, automatkaja Rait Paimets ja autoajakirjanik Elmar Ots Autolehest. Võistlusi juhib tuntud automatkaja Väino Laisaar.

Hüppav monster truck on ilma mootorita, kallakust alla sõitev auto. Pirita Spordikeskuse taha mäenõlvale rajatud rada ada on kaheksa meetri pikkune ning umbes 30kraadise langemisnurgaga. Raja esimesel kolmandikul on lauged raja ühest servast teise ulatuvad «kühmud» ja «lained». Raja lõpus on umbes 15 cm kõrgune hüpe.

Stokker palus meistrimeestel valmistada kõik auto detailid ise ning mitte kasutada valmis mänguautodelt pärit osi. Kasutada võis kinnitusvahendeid (kruvid, poldid, traat vms) ja puitu, metalli, plastikut, paberit, samuti võis taaskasutada taarat.

Parimatele võistlejatele ja õpetajatele paneb Stokker taas välja hinnalised ning praktilised auhinnad. Kolm kooli, kust kõige rohkem osalejaid finaali pääseb, saavad valida arvestatava summa eest töö- ja tehnoloogiaõpetuse klassi sisustust - tööriistu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles