Pääsküla õpilased Tallinna linnavalitsusele: kuhu jäi lubatud remont?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pääsküla gümnaasium.
Pääsküla gümnaasium. Foto: Erik Prozes

Nõmme õpilasesinduste liit koostöös Pääsküla gümnaasiumi õpilasesinduse ja Eesti õpilasesinduste liiduga nõuab algatatud petitsioonis Tallinna linnavalitsuselt, et Tallinna Pääsküla gümnaasium saaks esimesel võimalusel lubatud remondi.

Nõmme õpilasesinduste liidu algatatud petitsiooni juures avaldavad õpilased häiritust, et Tallinna Pääsküla Gümnaasium ei ole siiani saanud lubatud remonti, mis oli ühtlasi ka üks Keskerakonna valimislubadusi Nõmmel.

«Leiame, et koolikeskkond peab olema meeldiv koht, kuhu tulla ning atraktiivne nii õpilastele, õpetajatele kui ka lastevanematele, et tagada võimalikult head õpitulemused ja kõrgem õpimotivatsioon. Seoses sellega peame äärmiselt oluliseks, et kool saaks kaualubatud remondi. Kooli välimus võib olla määravaks teguriks, miks lapsevanemad esimesest klassist saati oma võsukesi antud kooli õppima ei pane. See omakorda põhjustab väiksemaid klasside arve juba põhikoolis ja enamgi veel gümnaasiumiastmes ning selle tõttu on teistes Nõmme põhikoolides algklassid ülerahvastatud,» seisab petitsioonis.

«Kahetsusega märgime, et Pääsküla Gümnaasiumi maine on põhjusteta halb ning seda põhjustavad nii kooli välimus kui ka kuulujutud. Tegelikkuses on kool järjest arenenud ja suudab pakkuda samaväärset haridust teiste gümnaasiumidega,» leiavad õpilased.

Petitsiooni lõpus märgitakse, et Pääsküla Gümnaasiumi remont on hädavajalik, et tõuseks kooli täituvus, paraneks õppeedukus, õpimotivatsioon ning antava hariduse kvaliteet. «Lisaks soovime väga, et Nõmme linnaosas jätkaks vähemalt kaks gümnaasiumiharidust pakkuvat kooli.»

Petitsiooniga saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles