Rahvusvaheline mees: Savisaare välismaised külalised

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raepress

Tallinna linnapea Edgar Savisaar kohtus täna Malaisa pealinna Kuala Lumpuri linnapea Datuk Seri Hj. Ahmad Phesal bin Talibiga ja 10-liikmelise linna delegatsiooniga. Tallinna linnapeal on aga käinud hulgaliselt külalisi üle ilma.

Kohtumisel räägiti linnadevahelistest suhetest ja tänasest Tallinna päevast. Savisaar meenutas, et Tallinn on olnud Euroopa kultuuripealinn ja soovib saada endale Euroopa Rohelise Pealinna tiitlit. Kuala Lumpuri linnapea osaleb mitmetel Tallinna päeva üritustel, teeb sissekande Raekojas aukülaliste raamatusse ja avas kell 13 algava Malaisia kultuuriprogrammi Raekoja platsil. Kuala Lumpuri linnapea kiitis Tallinna vanalinna ja soovis, et kõik seda hoolega hoiaksid.

Tallinna linnapead on mullu väisanud erinevate riikide delegatsioonid: Tallinnas viibinud Uganda omavalitsusjuhtide delegatsioon soovis õppida turismiinfopunktide rajamist, Chengdud huvitas näiteks Tallinna majanduspotentsiaal ja konkurentsivõime, aga ka e-teenused linnaelanikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles