Nõmme turg rajab sõsara ka Mustamäele

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevane Mustamäe turg.
Tulevane Mustamäe turg. Foto: Mustamäe linnaosavalitsus.

Tallinn alustas ettevalmistusi Mustamäele linnaturu rajamiseks ja selleks anti vastav asfaltplats Nõmme turu valdusse, mis hakkab rajamist korraldama ja on ühtlasi eeskujuks.

Linnavalitsuse korraldusega antakse E. Vilde tee 75a asuv asfaltkattega parkla ja soojak turu väljaehitamiseks Mustamäe linnaosa valitsuse valitsemiselt ja bilansist Nõmme linnaosa valitsuse valitsemisele ja linna munitsipaalasutuse Nõmme turg valdusse ja bilanssi.

«Linnavaraameti 2010. aasta eelarves on turgude väljaehitamiseks ette nähtud üheksa miljonit krooni,» ütles abilinnapea Eha Võrk. «Oleme seadnud eesmärgiks muuta Tallinnas asuvad turud kaasaegseteks kauplemiskohtadeks, kus põllumajandustootjatel ja -töötlejatel on vahetu võimalus oma kaupu müüa. Eeskujuks on mullu valminud Nõmme turg.»

Mustamäe turu projekteerimiseks ja väljaehitamiseks on käesolevaks aastaks ette nähtud viis miljonit krooni. Mustamäe turu rajamist ja tulevast haldamist hakkab korraldama linna munitsipaalasutus Nõmme turg, kes omab turu rajamise ja turu tegevuse korraldamise kogemusi.

Kännu Kuke keskuse naabrusse tasulise parkla maa-alale rajatakse moodne ja kaasaegne turg, kolme ruumika halliga liha, kala ja aedviljade tarvis ning kaetud välilettidega. Lisaks mahub turualale kohvik ning foorum ehk purskkaevuga turuplats.

«Paraku praegu mustamäelastel oma turg puudub, kui mitte arvestada kohutavas seisus Szolnoki turgu, mis ei vasta elementaarsetelegi nõuetele,» tõdes Võrk.

Szolnoki turu rajatised on sinna püstitatud õigusliku aluseta, s.t. omavoliliselt. «Tururajatistel puudub igasugune ehituslik ja projektdokumentatsioon, mitte keegi pole mitte kunagi neid rajatisi hinnanud tuleohutuse, terviseohutuse või turutöötajate töötingimuste lähtekohast. Kinnistu omanikud ei ole aastaid midagi ette võtnud et kirjeldatud olukorda parandada või parandama asuda,» ütles Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats.

Laatsi sõnul kuulub Szolnoki turg sulgemisele, omanik saab ettekirjutuse omavolilised rajatised lammutada ja territoorium heakorrastada.
  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles