Rae vald küsib riigi seisukohta Ülemiste kallasraja avamiseks

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste järv.
Ülemiste järv. Foto: Karli Saul / SCANPIX

Ülemiste järve lõunakaldaga piirneva Rae valla volikogu otsustas toetada Peetri seltsi pöördumist järve lõunakalda avamise kohta jalakäijatele ja jalgratturitele ning taotleb keskkonnaministeeriumilt ja Riigikogu keskkonnakomisjonilt nende seisukohti järve avamise võimalikkusest.

«Peetri Selts pöördus valla poole ning palus toetust Ülemise lõunakalda avamiseks jalakäijatele ja jalgratturitele,» ütles Rae vallavanem Mart Võrklaev. «Loomulikult me toetame oma inimeste soovi sihiga kasvatada elukvaliteeti Peetri alevikus ja Järvekülas.» Võrklaeva sõnul otsustati pöördumine suunata volikokku, et valla seisukoha kujundamine oleks laiapõhjalisem.

«Volikoguliikmed ei näinud inimeste lubamisel järve lõunakaldal asuvale teele ohtu vee kvaliteedile ning  keskendusid pigem sellele, kas ikka kõik Peetri ja Järveküla inimesed on ühtmoodi kursis järve avamise teemaga või peaks valla poolt selleks veel midagi tegema,» tõi esile volikogu esimees Agu Laius.

Volikogu esimees lisas, et senine arutelu on näidanud elanike poolehoidu järve avamisele ning inimesi huvitavad pigem detailid: kas aed tuleks üldse ära võtta või säilitada, avades vaid väravad, kas järve kaldale pääseb ööpäev läbi või ainult valgel ajal, kas prügikastid ja pingid ka tulevad jne.

«Volikogu jõudis seisukohale, et teemaga on vaja edasi tegeleda ja kuna Ülemiste järve lõunakaldal asuva tee avamine jalakäijatele ja jalgratturitele ei ole vallavolikogu pädevuses, siis otsustas saata vastavasisulise kirja riigikogule ja keskkonnaministeeriumile,» sõnas vallavolikogu esimees Agu Laius.

Aasta tagasi Ülemiste järvekalda inimestele avamise ettepanekut avalikkusele tutvustanud riigikogu liige Tõnis Kõiv märkis, et Ülemiste järve puhul tuleb korraga silmas pidada kahte asja - esiteks praeguste järve ohustavate suurte riskide maandamist ja teiseks inimeste elukvaliteeti kasvatavat järve lõunakalda avamist tervisespordi vajadusteks.

«Hiljutisel arutelul RK Keskkonnakomisjonis jõudsime koos ASiga Tallinna Vesi üksmeelele, et praegusteks suurteks riskideks on järvest ülelendavad lennukid, möödasõitvad autod ning pahatahtliku ründe oht kanali suublas. Inimeste liikumine järve lõunakaldal aga erinevatel hinnangutel endast riski ei kujuta ja seega tuleb järveäärse tee avamise ettevalmistustega edasi liikuda,» kinnitas Kõiv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles