Sotsid asusid Tallinna lisaeelarve arutelu venitama

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasel Tallinna linnavolikogu istungil esitasid Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni liikmed lisaeelarve menetlemisel ligi kakssada parandusettepanekut, soovides suunata linna propagandaeelarve haridusvaldkonna lisarahastamiseks.



«Kuna keskerakondlik linnavõim ei ole järjekordselt eelarve koostamise ajal kaasanud linnavolikogu opositsioonis olevate fraktsioonide, kodanikuühiskonna ja kolmanda sektori esindajaid, ei olnud meil võimalust oma sõna eelnevalt kaasa öelda,» ütles SDE fraktsiooni esimees Lauri Laats. «Praegu näeme, et lisaeelarvega soovitakse eraldada suuri summasid linnavalitsuse propagandistlikele tegevustele.»

«Meie keskne soov on, et linnavõim suunaks kiiremas korras kõik praegu keskerakondliku propagandale eraldatavad vahendid meie linna ja riigi tulevikku – lastesse. Meie parandusettepanekud ongi sellest lähtuvalt koostatud,» ütles Laats. Sotsiaaldemokraatide eesmärgiks on tema sõnul teha lisaeelarve vastuvõtmine keskerakondliku linnavõimu jaoks võimalikult keeruliseks ning pöörata avalikkuse tähelepanu sellele probleemile.

Tund enne volikogu istungi algust korraldasid sotsiaaldemokraadid linnavolikogu ees piketi, protesteerimaks selle vastu, et lisaeelarvega paisutatakse linna meediakulud ligi 10 miljoni euroni. Linnavalitsuse avalike suhete valdkond saab lisaeelarvega juurde 155 000 eurot ja SA Tallinna Televisioon täiendavalt toetust 200 000 eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles