Savisaar: Tallinna teed on väga heas korras

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Peeter Langovits

Tänavuse esimese lisaeelarve arutelul linnavolikogus selgus muuhulgas, et linnapea Edgar Savisaare arvates on Tallinna teede olukord nii hea, et teeremondiks määratud summat võib vähendada.


«Lisaeelarve abil lähtub linnaeelarve enim tallinlaste soovidest. 2014. aasta esimene lisaeelarve on viimaste aastate üks mahukamaid, 19,5 miljonit eurot. Kokku kujuneb linnaeelarve mahuks 522 miljonit eurot. Linna kulud suurenevad 9,4 miljonit eurot ja investeerimisprojektide maht kasvab lisaeelarvega üheksa miljoni euro võrra,» rääkis linnapea Edgar Savisaar volikogu ees esinedes.

Suurematest kulutustest tõi linnapea välja 3,8 miljonit eurot bussi- ja elektritranspordi paremaks korraldamiseks. «Suure menu on linlaste seas pälvinud tasuta rongisõit pealinna piires, milleks lisaeelarves on kavandatud täiendavalt 300 000 eurot. Ka Aegnale saavad tallinlased nüüd tasuta sõita ja selleks on lisaeelarves raha ette nähtud,» rääkis Savisaar.

Kulude seas on veel 3,7 miljonit eurot Kultuurikatlale ehitustöödeks, 304 000 eurot loomaaia keskkonnahariduskeskuse avamiseks. Filharmoonia orkestrantide töötasud tõusevad lisaeelarve toel alates 1. septembrist 20 protsenti. Palgatõusu on septembrist loota ka koolieelsete lasteasutuste õpetajatel ja õpetajaabidel, lisaeelarve suurendab palgatõusu varem kavandatud kümnelt protsendilt 12 protsendile.

Huvitavaks läks istung siis, kui linnavolinikud esinejal küsimusi esitama hakkasid. «Kas Tallinna teed on tõesti nii heas korras, et sealt saab veel raha ära võtta?» küsis reformierakondlane Rene Ilves. «Tallinna teed on tõesti heas korras,» vastas Savisaar.

IRLi fraktsiooni esimees Eerik-Niiles Kross meenutas möödunud sügisel läbi viidud arvamusküsitluse tulemusi, mille järgi on linnaelanikud kõige vähem rahul teede olukorraga. «Näiteks 50 protsenti tallinlastest arvab, et kvartalisisesed teed on halvas korras. Kuidas teede remondiraha vähendamine tallinlaste soovidega kokku läheb?» küsis Kross.

«See läheb täiesti kokku tallinlaste soovidega. Sest kui vaadata, millele tallinlased oma panuse teevad, siis need ei ole ainult teed. Se on ka ühistransport. See on ka teised linna valdkonnad, nii et ma usun küll, et tallinlased on sellega rahul. Seda kinnitasid ka oktoobrikuus toimunud valimised,» vastas linnapea.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles