Eenmaa: Potjomkin on Tallinna lisaeelarve kallal

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna fraktsiooni esimees Ivi Eenmaa.
Reformierakonna fraktsiooni esimees Ivi Eenmaa. Foto: Peeter Langovits

Linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Ivi Eenmaa sõnul on Tallinna 2014. aasta esimene lisaeelarve eelmäng Riigikogu valimisteks, mis tagab linnapeale võimaluse taaskord mitmeid linte lõigata.


«Tallinna linnavalitsus esitleb näiliselt hiiglaslikku 19,5 miljoni eurost lisaeelarvet, mis tegelikkuses on bluff, sest tulude osa moodustab neli miljonit eurot riigilt saadud lisavahendid, viis miljonit eurot kavatsetakse laenata ning 6,6 miljonit eurot on loodetud suurem maksude laekumine,» ütles Eenmaa. «Tavapäraselt tehakse lisaeelarvet, et korrigeerida tulusid ja kulusid, kuid sel korral võetakse veel lisaks 5 miljonit eurot laenu. On äärmiselt arusaamatu, mille jaoks on linnapeal tarvis praegu võtta laenu ja suurendada linna laenukoormust.»

Eenmaa sõnul ei saa Reformierakonna fraktsioon taolise kampaania lisaeelarvega nõustuda ning esitab omapoolsed muudatusettepanekud. «Meie fraktsiooni hinnangul vajavad lisaraha Tallinna teed ja tänavad, tänavavalgustus, lasteaiaõpetajad, lasteaiad investeeringuteks, aga ka Botaanikaaed ja Pirita Vaba Aja Keskus.»

«Käesoleva lisaeelarve kontekstis saab võrrelda linnajuhtimist Jevgeni Švartsi muinasjutuga «Kuningas on alasti», kus rätsepad tegid küll hoolega tööd aga ometi jäi kuningas oma uhkuses ja ilus alasti, mida kõik teadsid ja keegi ei julgenud välja öelda,» lisas Eenmaa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles