Talguprügi viiakse Harkust lõpuks minema

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeme Ära! talgute käigus kogutud prügi viiakse lõpuks Harkust minema.
Teeme Ära! talgute käigus kogutud prügi viiakse lõpuks Harkust minema. Foto: Priit Simson

RagnSells hakkas täna Harkus likvideerima prügilasu, mis toodi sinna kokku kaks aastat tagasi Teeme Ära! koristustalgute ajal.


Toona sõlmis keskkonnaministeerium talguprügi käitlemiseks lepingu ettevõttega Utileek, kuid juriidiliste erimeelsuste tõttu vedelevad talguliste kogutud jäätmed 2008. aasta kevadest tänaseni Harku karjääri kõrval vaheladustuspunktis.

Sel nädalal hakkas riigihanke võitnud RagnSells asendustäitmise korras prügimäge likvideerima. Asendustäitmine tähendabki seda, et keskkonnainspektsioon laseb prügi loodusest ära koristada ning nõuab kulud Utileegilt sisse.

RagnSellsi ärijuht Agu Remmelg kinnitas, et töödega tehti täna algust ning nendega saadakse määratud ajaks valmis. «Mahuliselt on seal umbes 2000 tonni sorteerimata jäätmeid. Nii nagu nad metsa alt kokku korjati, niimoodi nad seal hunnikus,» lausus Remmelg.

Täna alustasid kümmekond RagnSellsi alltöövõtja Tank Cleani töötajat Harkus prügi sorteerimist ja konteineritesse laadimist. Harku karjääri serval prügihunniku läheduses elava mehe sõnul on prügimägi kahe aasta jooksul tublisti suuremaks kasvanud, sest aja jooksul on nii mõnigi autojuht keelusiltidest hoolimata seal oma prahikoorma salaja maha poetanud.

Jäätmelasu likvideerimine läheb koos käibemaksuga maksma 930 661 krooni ning plats peab puhas olema 22. juuliks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles