15 trahvi maksmata jätnud naine viidi otse kohtusaalist arestikambrisse

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Eile tegi Harju Maakohus otsuse, mille jõustumise järel viidi kohtusaalist otse arestimajja tallinlanna Marina J.


Mupo oli talle ajavahemikus september 2010 – juuli 2012 teinud viisteist trahvi - kõik piletita sõidu eest. Paraku jäid kõik trahvid tasumata ja need saadeti edasi täituritele sundtäimiseks, ütles mupo pressiesindaja.

Kohtutäiturite teatel ei ole Marina ülalnimetatud väärteootsuste alusel määratud rahatrahve tasunud koos sundtäitmise võimatusega põhjusel, et võlgnikul puudub kinnisvara või muu vara ja sissetulek, millele oleks võimalik sissenõuet pöörata.

Kokku moodustab naise sissenõudmata võlgnevus 15 väärteootsuse alusel 409.55 eurot.
Munitsipaalpolitsei amet esitas märtsi alguses maakohtule taotluse naisele asenduskaristuse kohaldamiseks. Kuna kohtualune ei ilmunud kohtuistungitele, otsustas kohus Marina J suhtes kohaldada sundtoomist. Vastavalt kinnipidamisprotokollile peeti naine kinni 4.juuni öösel kell 00.06.

Kohus leidis, et naine on näidanud üles ükskõikset suhtumist ja vastutustundetust talle määratud karistuse täitmisesse. «Kuna süüdlasel rahalised vahendid puuduvad, samuti puudub vara, millele sissenõuet pöörata, on põhjendatud kohaldada väärteoasja otsuste täitmise tagamiseks süüdlase suhtes asenduskaristust. Kuna rahatrahvi kümnele trahviühikule vastab üks päev aresti, on asenduskaristuseks viieteistkümnes väärteoasjas kokku kümme päeva aresti, mis tuleb süüdlasel koheselt ära kanda PPA Põhja prefektuuri arestimajas,» seisab kohtuotsuses

Munitsipaalpolitsei ameti juhataja Raik Saart ütles kohtuotsust kommenteerides, et maakohtu otsusega on loodud pretsedent, mis peaks kõik trahvide tasumisest kõrvale hoiduvad kodanikud tõsiselt mõtlema panema. «Kui inimene on eksinud, siis tuleb tal oma eksimuse eest ka vastust kanda ja vastavad järeldused teha. Loomulikult on kõige parem, kui me ei peaks kedagi trahvima, see meeldiks meile kõige rohkem. Paraku on meie hulgas ikka neid, kes kas kogemata, aga paljud just pahatahtlikult ja järjekindlalt oma eksimuste jada jätkavad. Eilne otsus on kindel signaal kohtumajast viimati mainitutele,» ütles Saart.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles