Savisaare juhitud komisjon pani Glebova ilma konkursita ametisse

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Glebova näoga reklaamis linnavalitsus ka poolelioleva Tondiraba jäähalli «avamist» enne mulluseid kohalikke valimisi.
Jelena Glebova näoga reklaamis linnavalitsus ka poolelioleva Tondiraba jäähalli «avamist» enne mulluseid kohalikke valimisi. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavalitsus kinnitas oma tänasel istungil Tondiraba jäähalli direktoriks iluuisutaja Jelena Glebova, kelle oli sellele ametikohale ilma konkursita välja valinud komisjon eesotsas linnapea Edgar Savisaarega.


«Ma kaitsesin eelmisel nädalal oma diplomit, erialaks on koreograafia, mis on ikkagi iluuisutamisega seotud. Jäähallis on mul tugev meeskond, tugev majandusjuht ja tehnikajuht. Võib-olla nad esialgu aitavad mind rohkem, kui peaksid. Aga ma usun, et elan sisse ja jäähall hakkab edukalt tööle,» ütles Glebova Tallinncityle.

Jäähalli direktori leidmiseks avalikku konkurssi ei korraldatud. «Konkurssi ei olnud. Miks, see on küsimus minu tulevasele tööandjale. Kui oleks olnud konkurss, siis ma oleksin kindlasti sellel osalenud,» ütles Glebova ise.

Spordi- ja noorsooameti juhataja Rein Ilvese sõnul on Glebova näol tegemist väga tubli ja särava isiksusega, kes kindlasti sobib uue jäähalli etteotsa. «Jäähalli tegevuse käivitamiseks oli moodustatud komisjon. See oli selle komisjoni otsus, kuna tegemist on Eesti mõistes ikkagi uisumaailmas särava isiksusega. Ma usun, et see on eeskujuks noortele ja koostöös spordi- ja noorsooametiga me saame selle asja juhitud,» kinnitas Ilves. Komisjoni juhtis Tallinna linnapea ja Eesti Uisuliidu president Edgar Savisaar. Glebova on Eesti Keskerakonna liige ning Tallinna linnavolikogu liige.

Glebova, kes oma sõnul ei tea isegi oma palga suurust, käis eile uues töökohas käivate ehitustöödega tutvumas. Esimesed võistlused toimuvad Tondiraba jäähallis augusti alguses. «Muidugi kõige suurem eesmärk on see, et järgmise aasta märtsis seal toimuvad maailmameistrivõistlused läheksid edukalt,» lausus vastne direktor.

Ilvese sõnul saab jäähalli direktori palk olema samas suurusjärgus teiste linna asutuste juhtide omadega ehk 1800-1900 eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles