Matto: Ida-Tallinna Keskhaigla majandustegevus ei ole jätkusuutlik

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Tallinna keskhaigla registratuur.
Ida-Tallinna keskhaigla registratuur. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraadist revisjonikomisjoni esimees Hanno Matto ütles, et AS Ida-Tallinna Keskhaigla majandustegevus ei ole jätkusuutlik, kuna 2013 majandusaasta kahjum ulatus 2,8 miljoni euroni.


Eelmiste perioodide summeeritud kahjum ületas kümme miljonit eurot. Lisaks tõusis tööjõu voolavus rekordilise 19 protsendini.
«Üheltpoolt haigla pidev kehv majandustulemus, teisalt rekordiliseks kasvanud tööjõu voolavus on ohumärgid, mida ükski vastutustundlik haiglaomanik eirata ei tohi,» selgitas Matto. «Ülisuur töötajate voolavus halvendab meditsiiniteenuse kvaliteeti ning vähendab kasumlikku toimimise võimalikkust.»
Aktsiaseltsi Ida-Tallinna Keskhaigla eelmiste perioodide summeeritud kahjum kokku on üle kümne miljoni euro ning tööjõu voolavus hooldajate hulgas 33,3 protsenti, õenduses 16,9 protsenti ning arstidel 8,4 protsenti.
«On vältimatu, et haigla omanik esitab konkreetse nägemuse linnahaiglate konsolideeritud jätkusuutlikust visioonist,» nõudis Matto ning kutsus üles peatama linnahaiglate poliitiliselt motiveeritud konkurentsi võidujooksus samadele investeeringutele ja patsientidele.
«Fookuses peab olema kvaliteetne tervishoiuteenus ning haiglate jätkusuutlik majandustegevus,» võttis Matto teema kokku.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles