Fotod: Toompeal avati parlamendi pood

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Toompea lossi nurga juures, Toom-Kooli tänaval avati riigikogu kantselei ja ajaloomuuseumi koostöös Parlamendi Pood.

Poest saavad nii riigikogu külalised kui teised huvilise osta nii riigikogu kui kogu Eestiga seonduvaid suveniire. Kaubavalik algab riigikogu sümboolikaga helkuritest ja pastakatest ning lõpeb ajaloomuuseumi auks villitud veinidega. Sinna vahele mahub hulgaliselt trükiseid, keraamikat, särke, kotte ja muud kraami.

Poe avamisel osalenud riigikogu aseesimehe Jüri Ratase sõnul on niisugust poodi proovitud pidada ka lossis sees. «See oli sellises suures koopas, kus varem asus õiguskomisjon. Võib-olla sellepärast müük ei läinudki hästi et kogu aeg kaheldi, kas kõik on ikka õiguspärane. Ma arvan, et see, et sissepääs on nüüd tänava poolt, on suur asi,» lausus Ratas ja arvas, et tänava poolt peaks poodi tee leidma suurem hulk külastajaid.
Ajaloomuuseumi direktori Sirje Karise sõnul on muuseumil küll ka oma pood olemas, aga riigikogule ollakse väga tänulikud ka selle võimaluse eest. «Ma loodan, et riigikogu rahvas tuleb nüüd siia kingitusi ostma ja et lisaks toovad nad siia kõik, kes riigikogus käivad. Nii et kõik Eestimaa inimesed ja kõik Eestimaa külalised saaksid siit osta endale suveniire,» ütles Karis.

Parlamendi pood asub aadressil Toom-Kooli 3 ning on suvehooajal avatud iga päev kella 9-17. Septembrist aprillini on pood pühapäeviti suletud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles