Pirita soovib rannas alkoholi tarbimise keelata

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnaosavanem Tõnis Mölder (paremal) koos linnapea Edgar Savisaare ja abilinnapea Arvo Sarapuuga Pirita rannas sinilippu heiskamas.
Linnaosavanem Tõnis Mölder (paremal) koos linnapea Edgar Savisaare ja abilinnapea Arvo Sarapuuga Pirita rannas sinilippu heiskamas. Foto: Mihkel Maripuu

Pirita linnaosavalitsus teeb Tallinna linnale ettepaneku, kasutada erandi võimalust uues korrakaitseseaduses ning keelata alkoholi tarbimine Pirita rannas.

Pirita linnaosa vanema Tõnis Mölderi sõnul lubab seadus kohalikul omavalitsusel määrata kindlaks kohad, kus alkoholi tarbimist avalikus kohas võib keelata ning seda kavatsetakse ka teha. «Ujumine ja alkohol ei käi kokku,» põhjendas Mölder.

Linnaosavanem lisas, et rannas, kus on kuumadel suvepäevadel tuhandeid inimesi, võib alkoholi tarbimine tekitada probleeme ning segada puhkajaid. «Kuigi teisi häirida ei tohi, on alkoholiga liiale läinud isikuid politseil korrale kutsuda hiljem keeruline ning aeganõudev,» selgitas ta.

Hoolimata sellest, et varasemalt oli avalikus kohas alkoholi tarbimine keelatud ning Pirita rannas on väljaspool toitlusasutusi ka alkoholi müümine olnud alati keelatud, oli mure alkoholi tarbimisega varemgi. «Alkoholi lubamisega randa muutuksid probleemid veel suuremaks ning õnnetusjuhtumidki oleksid kergemad tulema,» nentis linnaosavanem.

Mölderi sõnul ei olnud avalikus kohas alkoholi joomise lubamine õige samm. «Kardan, et antud vabadus annab nii mõnelegi julgust ja ülbust alkoholi tarbimisega liiale minna ning hakata kaasakodanike tülitama,» ütles Mölder. 1. juulil jõustus korrakaitseseaduse säte, mis lubab mõningate mööndustega alkoholi avalikus kohas tarbida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles