Randades hakatakse keskkonnasäästlikkust õpetama

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita rand.
Pirita rand. Foto: Mihkel Maripuu

Pirita rannas avatakse Ökotelgi töötoad, kus MTÜ Ökokrati juhendajad õpetavad nii väikseid kui ka suuri suvitajaid säästlikult ja keskkonnasõbralikult käituma ning näitavad taaskasutusvõimalusi.

Keskkonnatelgi külastajad saavad sinilipulistes randades arendada isetegemise oskust, tervisliku ja loodussõbraliku käitumise juhiseid, teavet vee säästmise, energiasäästu ja alternatiivenergia võimaluste kasutamise kohta ning panna proovile looduse tundmise teadmisi

.

Õpitubades saab endale valmistada puust ja paberist paati, tuulelohet, põletustemplit, sokist ja kaltsudest nukku, vilepilli. Nahajääkidest saab teha kunsti ja rannalaboris meisterdada veekaitseid. Võimalus on panna end proovile looduse tundmises tundes kompimismeele abil ära erinevad loodusobjektid kottides, mängides kompimismängu «Tosin üllatust» ja määrata eestimaiste puude liigid puiduklotside järgi. Lisaks on veel palju muid põnevaid tegevusi kogu perele.

Ökotelk ootab huvilisi laupäeval, 12. juulil kella 11-st kuni kella 15-ni Pikakari rannas Katariina kai ääres asuva rannavalve juures ja pühapäeval, 13. juulil Pirita supelranna jõepoolses osas. Kõik tegevused on tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles